Društvo srpskih lekara i stomatologa: Nova “stara” Uprava

0

Svi učesnici izborne skupštine
 

Skupština je jednoglasno potvrdila mandat dosadašnjoj upravi u sastavu: dr Mirjana Andrejević Kri – predsednik, dr Ilija Nenadić-potpredsednik i gospodin Rajner Kri-menadžer društva.

Skupština je radila prema utvrđenom dnevnom redu. Izveštaj o radu je podnela predsednica društva dr Mirjana Andrejević-Kri koja je pored ostalog istakla uspešnu saradnju sa maticom i stipendiranje mladih stručnjaka iz otadžbine. Podsetila je da su dr

 

Mladi lekari

Skupštini je prisustvovao veći broj naših mladih lekara koji su odnedavno zaposleni na klinikama u severnoj Nemačkoj. Iz klinike u Bremerferdeu su došli dr Miona Terzić, dr Mileta Anđelković, dr Vesna Cvetković i dr Pavle Mladenović. Tu su bili i dr Svetozar Adžemović i dr Denis Beštija iz klinike u Vildeshausenu, a gost je bio dr Duško Mlađenović iz Zvornika.

Sanja Knežević, pedijatar-kardiolog iz Beograda i dr Bosnić, dečji hirurg iz Zemuna, među poslednjim stipendistima koji su uspešno završili jednomesečno usavršavanje u Nemačkoj uz pomoć donacija društva, a da će se saradnja te vrste nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

 

Dr Andrejević je dalje naglasila:

– Naše društvo ima odličnu saradnju sa Lekarskom komorom Srbije, ali dobro sarađujemo i sa Komorom doktora medicine Republike Srpske. Jesenas, kao i prethodnih godina, učestvovali smo na Kongresu srpske medicinske dijaspore koji je održan u Beogradu, a naše prisustvo je bilo veoma zapaženo.

Skupu je prisustvovao stalni saradnik društva profesor dr H. J. Zajc sa Univerziteta u Hamburgu koji je zadužen za koordinaciju i kooperativnu saradnju medicinskih fakulteta Jugoistočne Evrope.

Konzul Milorad Avramović sa svojom saradnicom Jovankom Radojković iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu svojim prisustvom uveličao je rad skupštine.
 

Kongres u Beogradu

Tokom diskusije dr Ilija Nenadić je obavestio da je Društvo narednog meseca pozvano da prisustvuju Kongresu medicinske dijaspore u Beogradu, u organizaciji princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević
– To je još jedan dokaz da je rad našeg društva prepoznat – naglasio je Nenadić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here