Lična arhiva
Nadmetala se 24 učesnika

U prostorijama Srpskog udruženja “Vuk Karadžić” u Trstu, koje su nedavno renovirane i zvanično otvorene za članove i aktivnosti, organizovan je deseti po redu turnir u pikadu. Turnir je trajao dva dana, sa ukupno 24 igrača. Finale se igralo u pet dobijenih partija, a prvo mesto osvojio je Marko Živković. Drugoplasirani je Dejan Simić, a treće mesto pripalo je Nikoli Živkoviću.

– Drago mi je što sam u neizvesnoj borbi sa velikim brojem učesnika uspeo da pobedim. Hvala udruženju “Vuk Karadžić” koje nastavlja tradiciju takmičenja i posle korone i misli na nas mlade – izjavio je pobednik Marko Živković.

POBEDNIK: Marko Živković

Dejan Nika Nikodijević, predsednik udruženja “Vuk Karadžić”, kaže da su jedva čekali popuštanje korona mera i mogućnost ponovnog okupljanja.

– Vrata naših renoviranih prostorija su svima otvorena i ko god dođe, dobro je došao. Počeli smo aktivnosti u našem udruženju i krenuli turnirom u pikadu. Moram da se pohvalim, to nam je deseti po redu turnir u pikadu, a prvi koji naše udruženje organizuje u renoviranim prostorijama. Nažalost, zbog ograničenog vremena, nismo mogli da primimo više učesnika. Ipak, mi i dalje nastavljamo da organizujemo nadmetanja i u drugim sportovima. Naš tradicionalni turnir u malom fudbalu biće najveći i održaćemo ga 2. i 3. jula. Očekujemo više od 50 ekipa iz cele Evrope – otkriva nam Nikodijević.

Prijatelji ponovo na okupu

Zlatko Stojadinović, član Uprave i glavni organizator turnira, zadovoljan je kako je sve proteklo.

– Bilo nam je zadovoljstvo da budemo domaćini i prihvatimo sve učesnike turnira. Ova dva dana odlikovala je prijatna atmosfera, prijateljski odnos među takmičarima i najvažnije lepo druženje. Uvek se u ovakvim prilikama navodi da nije važno pobediti, već učestvovati, a ja bih, umesto učestvovati, rekao družiti. Mi smo toga željni – druženja i lepe reči. Treba nadoknaditi ono vreme koje smo propustili u karantinu. Vratili smo se prvobitnom druženju, prvobitnom životu i to je ono što svi mi hoćemo i svim srcem želimo, da se okupljamo u našim renoviranim prostorijama – ističe Zlatko Stojadinović.

BIĆE JOŠ TAKMIČENjA: Dejan Nikodijević