Druženje uz svadbarac i proju!

0

Kuvar na glasu: Miloš Mijailović
 

– Prvi put smo na ovom druženju uz svadbarski kupus. Čuli smo i ranije da se u ovom društvu on sprema i da je odličnog kvaliteta, pa smo želeli da ga probamo. Nismo se pokajali što smo došli, zaista je bio odličan. Tu je bilo i nekoliko vrsta proje – kažu Koviljka i Zdenko.

 

Jedni su igrali, a drugi razmenjivali mišljenja

Recept kuvara

Miloš Mijailović je specijalista za svadbarski kupus. On kaže da u ovo jelo, morate da stavite pored svinjskog, telećeg, jagnjećeg mesa, suva rebra i suvu slaninu.

– Svake godine uživamo u ovom jelu. Deca nam igraju u folkoloru, tako da aktivnosti koje se odvijaju u ovim prostorijama retko propuštamo. A druženje uz svadbarac postalo je tradicija – rekli su Nina i Nebojša Pavlović.

– Miloš je pravi majstor kad je ovo jelo u pitanju, čini mi se da je ove godine kupus bio još bolji nego prošle godine, ali moram da kaže da to i te kako zavisi i od kavaliteta kupusa, da je futoški, bio bi još bolji kroz smeh -kaže Danijela Milenković, čije troje dece godinama igraju folklor.

– Ovo jelo vole i uživaju u njemu i Švajcarci. Svaki put kad se sprema svadbarac, naše prostorije su ispunjene – veli Blagoje Nikolić, predsednik ovog kluba.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here