Držao taoce u bordelu

0

Rodni klovel je više sati držao taoce u bordelu ( Foto: Ilustracija)
 

Opsada je počela u jedan ujutro, kad se saznalo gde se kriminalac nalazi. Ceo blok je opkoljen, stigla su blindirana vozila i policijski snajperi, a saobraćaj je blokiran.

Koristeći medije, policija je od prvih jutarnjih vesti upućivala Klovelu apele da im odgovori na telefonske pozive i mirno se preda. On je, inače, u bekstvu od 20. maja i policija ga opisuje kao nasilnog i opasnog.

– Rodni, znamo da brineš za svoju bezbednost. Činjenica je da mi želimo da se ovo završi u miru – apelovao je komandir Piter Harvi. – Tu sam da se ovo okonča mirno. Sve što je potrebno jeste da govoriš s nama i izađeš napolje i sve se može završiti bezbedno.

 

Čekaju se svedočenja

– Sve što možemo da kažemo jeste da su četiri žene koje su bile u tim prostorijama prošle kroz prilično teško iskustvo. Sve ćemo to saznati kada budemo imali priliku da razgovaramo s njima – kazao je Dikson.

Na pres-konferenciji, komandir Harvi nije hteo da govori kako su saznali da je tamo, niti da opiše ljude koje Klavel drži kao taoce. Klavel je bivši čuvar u zatvoru, naoružan je, a nalog za njegovo hapšenje izdat je 20. maja zbog oružane pljačke.

– Tretiramo ovo kao rizik na najvišem nivou. Znamo da je naoružan – rekao je šef operacije.

Oko podneva, iz zgrade bordela na slobodu su izašle četiri osobe. Nedugo potom, prema rečima komesara policije Pola Diksona, u 12.55 uputili su robota unutra i našli mrtvo telo begunca. Zatim su ušli i policajci i Klovela proglasili mrtvim.

 

Opsada

Sve vreme, celokupan pristup i pešaka i vozila u ovaj deo grada bio je zabranjen. Policija je poručila da će pod opsadom držati blok zgrada i okolne ulice koliko bude trebalo, po cenu da traje i više dana.

Time je okončana opsada koja je paralizovala centar grada.

Telo Klovela je otkriveno u prostorijama agencije za eskort pod nazivom Merilins studio. Nije poznato da li je tamo bio pre noći kad je pronađen. Pored njegovog tela bilo je vatreno oružje, ali policija nije bila spremna da potvrdi da se ubio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here