Država neće odustati od železare

0

Železara neće biti zatvorena: Aleksandar Vučić
  

On je tokom posete Železari radnicima poručio da, nezavisno od reuzultata tih pregovora, država neće odustati od te kompanije.

 

Železara je, kako je podsetio, bankama dužna 260 miliona evra, a ostalim dobavljačima 120 miliona evra, i te dugove bi država morala da preuzme u slučaju uspešne privatizacije.

 

 

Stigavši u Železaru, Vučić je radnicima kazao da situacija "nije nimalo laka", a da "država Srbija nema i neće nikada imati" novca za sve potrebe.

 

 

"Država Srbija neće odustati i neće napustiti Železaru, nećemo zatvarati Železaru, a vi znate da to nas košta košta osam i po do deset miliona na mesečnom nivou", rekao je Vučić što jepozdravljeno aplauzom.

 

"Mi tražimo strateškog partnera i razgovori su pri kraju. Ne mogu da kažem da su završeni, ostale su još jedna ili dve važne stvari u pregovorima da uspemo da ostvarimo, pa vas molim da nas podržite", dodao je premijer.

 

Vučić je dodao da Železara u sirovinama ima oko 145 miliona, a da je potrebno "bar još 250 miliona" da bi se pokrenule obe visoke peći.

 

Vučić je na kraju posete Železari obišao gradilište u industrijskoj zoni Smedereva da bi se uverio u dinamiku radova na izgradnji proizvodnog pogona finske kompanije PKC za koju je nedavno položio kamen temeljac.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here