Država traži rešenje za nestale bebe

0

Država traži efikasan mehanizam za sprovođenje presudeu slučaju nestalih beba

 

Zvaničnici srpske Vlade izjavili su u petak da Srbija ulaže velike napore da se pronađe efikasan mehanizam za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava povodom slučajeva "nestalih beba", ali da je pomoć Saveta Evrope i njegovih eksperata od velikog značaja za pronalaženje sveobuhvatnog rešenja.

 

Ministar pravde Nikola Selaković, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  su razgovarali sa evropskim i srpskim zvaničnicima i predstavnicima pravosuđa o pronalaženju efikasnog mehanizma za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava "Zorice Jovanović protiv Srbije" povodom slučajeva "nestalih beba".

 

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, na sastanku su učestvovali predstavnik Odeljenja za izvršavanje presuda Evropskog suda za ljudska prava  pri Komitetu ministara Saveta Evrope Katarina Nedeljković, kao i sa eskpert Saveta Evrope Gregor Virant.

 

Sastanku je prisustvovala i Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, kao i drugi predstavnici ministarstava pravde, zdravlja i unutrašnjih poslova.

 

Predstavnica Saveta Evrope Katarina Nedeljković je istakla da će Savet Evrope staviti Srbiji na raspolaganje tehničku pomoć koja joj je neophodna u preduzimanju određenih koraka u rešavanju ovog problema.

 

Gregor Virant je ukazao da time što je današnji sastanak održan na najvišem nivou, pokazuje jaku političku volju države da se ovaj problem reši i iskazao spremnost da Srbiji pruži svu neophodnu ekspertsku pomoć kako bi se ovaj problem rešio na zadovoljavajući način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here