pixabay.com

Poreska uprava Južnoafričke Republike (South African Revenue Service – SARS) naišla je na problem za koji je trebalo da se pripremi, ali nije.

Kao što već znamo, Adobe Flash je prestao sa radom 12. januara, ali SARS svoje e-formulare nije tome prilagodio na vreme, pa su umesto u HTML-u i JavaScriptu ostali u Flashu.

Da bi rešila problem, poreska uprava je kreirala sopstveni internet-pregledač u okviru kojeg Flash plugin i dalje radi.

Adobe je kraj Flasha najavio još pre više od tri godine, ali Poreska uprava Južnoafričke Republike nije reagovala na vreme. Novi SARS pregledač je došao kao trenutno rešenje, i radi samo na Windows računarima, prenosi PC Press.

Eksperti ističu da ne postoji jednostavno rešenje zahvaljujući kojem bi Flash mogao da funkcioniše u nekom modernom pregledaču, što znači da je proces oživljavanja prilično složen.

Poslednje Adobe Flash verzije su u sebi imale i neku vrstu “tajmera” koji je bio zadužen da ih isključi 12. januara. To je teškoća koja se ne prevazilazi lako, a kreatori SARS pregledača su to uspeli uz pomoć Chromium v85.0.4183.121 verzije, koja je objavljena u septembru 2020.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here