Državni posao: Radio, ne radio, svira ti radio!

"Razmišljao sam kako rešiti dug Hipodroma": Baš se udubio u problem (Foto: Ilustracija)
 

Mile, inače, nedavno pojačanje ovog preduzeća, a koje je u nadležnosti Grada Beograda (koje zajedno vode naprednjaci, socijalisti i DSS), spavajući na poslu, uspeo je i da "nabije" račun za telefon čak 10.000 dinara.

On je, kako kažu, u Hipodrom Beograd došao kao mlad i perspektivan kadar, a Grad je, kako se navodi, zaposlio još troje ovakvih mladih nada, a trebalo bi i još četvoro. Međutim, apsurd je što će u međuvremenu, kako piše ispod fotki usnulog Mileta, biti otpušteno troje starih, višegodišnjih radnika, i to jer su tehnološki višak u koji nikako ne spadaju pridošle mlade nade.
 

Zbog dremke na poslu, novinari Alo-a su pozvali Mileta, od koga su dobili "originalan" odgovor.

– Da li se vama ikada desilo da se naslonite na sto i razmišljate? Ako razmišljate o nečemu, onda ne može da se kaže da spavate. Razmišljao sam kako rešiti dug Hipodroma. A Vama se kao nikad nije desilo to na poslu? To je bio momenat i u tom trenutku su me i fotografisali kako bi me sabotirali – ovako Mile objašnjava fotke.

 

Na našu konstataciju da ne može da se kaže da je to bio baš momenat, jer postoje fotografije na kojima drema u različitoj garderobi, Mile i na to ima odgovor:

"To je bilo istog dana, ali sam se tada dva puta presvukao jer sam imao određene obaveze".
 

Iako se Mile pominje kao kadar naprednjaka, on kaže da nije član SNS-a niti neke druge stranke. Potvrdio je da je sa njim u firmu došlo još troje radnika. Na pitanje kada su došli u preduzeće, odgovara da za to "nije kompetentan" i da pitaju direktora, a kaže i da on nije zaposlen za stalno već na ugovor.

 

Andrić je potvrdio i da mu je račun za telefon bio oko 10.000 dinara.

– Jeste. Hoćete vi možda da mi date novac za telefon? Naravno, da ću to da platim iz svog džepa – kaže Mile.

Pre nego što su nabavili Miletov broj mobilnog telefona, redakcija lista je oko 15 sati pozvala Hipodrom tražeći dotičnog, ali je tamo rečeno da je on izašao pre dva sata. Kada su upitali za direktora, odgovor je bio da je on izašao pre pola sata i da se nijedan od njih neće vraćati u firmu.

 

E, baš zato ovaj tekst nije stavljen u kategoriju "zanimljivosti" (kao neka šala, sporadična pojava) već u "društvo" (kao "slika i prilika" odnosa prema radu na "državnom poslu").

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime