Tanjug/AP
Džefri Epstajn

Američki državni tužilac Vilijam Bar naredio je danas državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu finansijera Džefrija Epstajna u zatvoru u Njujorku, prenosi AP, dodajući da FBI takođe sprovodi istragu.

Bar je izjavio da je šokiran vešću o samoubistvu Epstajna i naglasio da njegova smrt otvara ozbiljna pitanja na koja moraju da budu pronađeni odgovori.

Neimenovani izvor rekao je za AP da je Bar bio besan zbog činjenice da je Epstajn mogao da oduzme sebi život.

Agencija je prenela izjavu neimenovanog izvora da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime