Dva dana kasnije na “Marakani” ista slika – puna pres-sala, sevanje bliceva, pljesak, ista lica za glavnim stolom – a drugi glavni junak.

Vladan Milojević je otišao, a stigao je Dejan Stanković (41). Novi Zvezdin trener, jedna od igračkih legendi kluba, s mnogo emocija je primio dužnost šefa stručnog štaba.

– Hvala klubu, legendama, navijačima. Zvezda me je pre 21 godinu poslala u misiju da se vratim jednog dana, da nasledim velikog lafa, zvezdaša Vadana Milojevića. Nisam video nigde da vas jedan trener koji odlazi dočeka osmehom. Ja sam toliko dobio iskustva za 24 sata od Vladana Milojevća kao za ceo život. Zvezdaš se zvezdašu zahvaljuje, mogao si ostati do juna, ali ti voliš previše Zvezdu, otišao si kao veliki gospodin, utabao si mi stazu. Hvala mojoj familiji bez koje ne bih ništa napravio u karijeri. Hvala legendama kluba, mojim trenerima, hvala svima koji veruju i ne veruju. Radio sam sa velikim igračima i trenerima, od njih sam mnogo naučio. Obećavam da ću se kao lav boriti. Milojević je visoko podigao letvicu. Oko sebe ću skupiti ljude gladne dokazivanja. Milošević, Milojević, Milijaš, Gašić. Radimo na tome da do nove godine imamo ceo stručni štab. Jedva čekam prvi trening, prvi razgovor, da prvi put vidim Marakanu, da prvi put izađem na teren i posle da bez prevelikih ambicija, mirno vodim Crvenu zvezdu – bile su prve Stankovićeve reči.

Stanković, upitan da li se čuo sa svojim trenerom iz Intera Portugalcem Žozeom Murinjom, kaže:

– Pao je Žoze u nesvest, rekao je Deki, ti? Sa Mihajlovićem sam takođe pričao, poželeo mi je mnogo sreće. Mogu sve da pitam za savet, ali ću odluku doneti ja. Svaki savet je dragocen.

Predstavljanje novog trenera FK Crvena zvezda Dejana Stankovića

Predstavljanje novog trenera FK Crvena zvezda – Dejana Stankovića

Gepostet von FK Crvena zvezda am Samstag, 21. Dezember 2019

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here