DS: Proslava SNS šamar građanima

0

Obimno na proslavi šeste godišnjice SNS
 

"Srpska napredna stranka svoj rođendan je građanima čestitala na najbolji mogući način, tako što je Vlada Srbije usvojila rebalans budžeta kojim se smanjuju plate i penzije", navodi se u saopštenju.

 

Demokratska stranka je upitala da li je SNS proslavljala i to što deca danas nisu išla u školu zbog štrajka nastavnika i profesora, što advokati štrajkuju ili što studenti blokiraju fakultete.

 

"Moguće je i da je Srpska napredna stranka proslavljala to što je deficit u budžetu 225, umesto 182 milijarde dinara uprkos povećanju poreza koji plaćaju građani, to što je tajnim ugovorima sklopila posao sa Etihadom koji Srbiju košta 600 miliona dolara, a arapske partnere pozajmljenih 40 miliona", saopštili su.

 

Pratećim budžetskim zakonima plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara biće smanjene od 1. novembra, kad će biti ukinut solidarni porez kojim su od 1. januara ove godine umanjene plate u javnom sektoru.

 

Penzije za iznos preko 25.000 dinara će biti smanjivane po stopi od 22 odsto, a one veće od 40.000 dinara biće umanjivane po stopi od 25 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here