DS: Proslava SNS šamar građanima

Obimno na proslavi šeste godišnjice SNS
 

"Srpska napredna stranka svoj rođendan je građanima čestitala na najbolji mogući način, tako što je Vlada Srbije usvojila rebalans budžeta kojim se smanjuju plate i penzije", navodi se u saopštenju.

 

Demokratska stranka je upitala da li je SNS proslavljala i to što deca danas nisu išla u školu zbog štrajka nastavnika i profesora, što advokati štrajkuju ili što studenti blokiraju fakultete.

 

"Moguće je i da je Srpska napredna stranka proslavljala to što je deficit u budžetu 225, umesto 182 milijarde dinara uprkos povećanju poreza koji plaćaju građani, to što je tajnim ugovorima sklopila posao sa Etihadom koji Srbiju košta 600 miliona dolara, a arapske partnere pozajmljenih 40 miliona", saopštili su.

 

Pratećim budžetskim zakonima plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara biće smanjene od 1. novembra, kad će biti ukinut solidarni porez kojim su od 1. januara ove godine umanjene plate u javnom sektoru.

 

Penzije za iznos preko 25.000 dinara će biti smanjivane po stopi od 22 odsto, a one veće od 40.000 dinara biće umanjivane po stopi od 25 odsto.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime