DS ubedljiva na izborima u Odžacima

0

Zadovoljan pobedom u Odžacima: Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine iz DS-a
 

Prema podacima DS-a, na drugom mestu je Srpska napredna stranka (SNS) za koju je glasalo 22 odsto birača što im je donelo sedam mesta u ovoj vojvođanskoj opštini u kojoj je izlazanost na izbore bila rekordna – 71,5 odsto od ukupno upisanih 27.996 birača.

 

Sledi SPS sa 11 odsto glasova i tri mandata, zatim Srpska radikalna stranka sa 9,9 odsto i tri manadata, potom Demokratska stranka Srbije koja je dobila 9,2 odsto glasova i dva mandata, dok je G 17 Plus osvojio šest odsto glasova i jedan mandat a Romska partija 3,4 odsto i takođe jedan manadat.

 

Do 23 sata u nedelju Opštinska izborna komisija je obradila 10 od ukupno 27 izbornih mesta na vanrednim lokalnim izborima u Odžacima i prema tim delimičnim rezultatima Demokratska stranka i njeni koalicioni partneri ubedljivo vode, izjavio je predsednik tod tela Milorad Zrinić.

 

"Ovo je istorijska pobeda, jer DS u Odžacima nikada nije postigla željeni uspeh, a 2000. godine DOS je ovde bio potučen do nogu", rekao je potpredsednik DS-a i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i najavio stabilnu opštinsku vladu od predstavnika stranaka koje čine vlast i na republičkom i pokrajinskom nivou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here