DSS će ponovo stati na noge

0

Miloš Aligrudić, kandidat za predsednika DSS-a
 

Da li ćete se kandidovati za mesto predsednika?
– Da, to je skoro sasvim izvesno. U mom slučaju, to je više od kandidature jer veliki broj članova želi da se očuva politika DSS i njeni izvorni principi.

Imate li podršku?
– Duboko verujem da navedene razloge, a samim tim i tako shvaćenu moju kandidaturu, podržava većina odbora stranke.

Kako ćete vratiti podršku koju je DSS nekada imala?

– DSS je na izborima u martu bila potopljena "cunamijem" koji je pogodio i druge stranke. Bila je to neravnopravna utakmica u kojoj iskrena opozicija nije imala šanse. Ali i mi smo pravili greške u komunikaciji sa građanima. Novom strategijom to ćemo da izmenimo.

 

DSS je označena kao izrazito antievropska stranka?
– Jedino se mi zalažemo za neutralnost Srbije u političkom i ekonomskom smislu. Politika da EU nema alternativu pokazuje da je njenim protagonistima važniji Brisel od Srbije. To se mora zaustaviti. Mi smo za aktivnu saradnju sa svima pa i sa državama EU, ali na ravnopravnim osnovama.

Mnogi su napustili DSS, koliko ih je i zašto su otišli?
– Političke stranke su živ organizam. Od osnivanja do danas bilo je puno učlanjenja i izlazaka. Odlaze one koji se ne slažu sa programom i politikom, ili se ranije nisu slagali, ali su verovatno imali neku korist od članstva. Kada te koristi više nema, oni idu. Na kraju, te promene su u smislu brojki uvek bile i ostaće marginalne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here