DSS: Vlada Srbije sledi diktate iz Brisela

0

Samo nas može spasiti politička neutralnost: Aleksandar Popović
 

"Vreme je za politički neutralnu – slobodnu Srbiju, koja suverenitet neće prenositi nikome i koja se neće cenjkati nasleđenim vrednostima. Za Srbiju koja će voditi ekonomsku politiku, zasnovanu na zaštiti sopstvenog tržišta i proizvodnje", kazao je Popović na sednici Glavnog odbora u Beogradu.

 

On je takođe ocenio da danas u Srbiji ima mnogo prostora za opoziciono delovanje.

 

Popović je pozvao članstvo i simpatizere da učine jedino što se mora – a to je da ostanu jedinstveni i dosledni onome što je stranka od osnivanja bila i "tako Srbiju sa bespuća vrate na put napretka i na mesto koje joj po svakom pravu pripada".

 

On je poručio da je vreme pred Vidovdan, 28. jun, pravi trenutak da se kaže kakva se Srbija želi, a da današnja Srbija, koja se zahvaljujući politikama vlada od 2008. godine do danas potpuno potčinila briselskoj birokratiji, nije takva.

 

"Taj dan nas podseća ne samo na bitku koja je odredila našu istoriju, kolektivno pamćenje i živote, već i dan koji nas podseća na to šta je otadžbina i kako se ona brani. Dan koji nas podseća da su Kosovo i Metohija – Kosovo i Metohija, a ne nikakva Republika Kosova", poručio je Popović.

 

Ocenio je da je Srbija danas zemlja čija vlada ne sledi državne i nacionalne interese, već briselske birokratije čija naređenja sluša i čije zahteve, po cenu srpskog interesa i nacionalnog ponosa, bespogovorno ispunjava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here