U prvom zvaničnom meču posle skoro šest meseci pauze drugi reket Srbije, Dušan Lajović, doživeo je poraz od Pabla Karenja Busta od 2:0 (7:5, 6:1) u 1. kolu Sinsinatija posle 90 minuta igre.

Bolje je srpski teniser počeo meč. Konstantno je pritiskao servis rivala, propustio jednu brejk loptu u prvom, a dve u trećem gemu, da bi u petom napokon oduzeo servis protivniku. Ipak, nije uspeo tu prednost da zadrži do kraja seta, Španac je uzvratio brejkom u osmom gemu, da bi u 12. posle druge set lopte stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Ključni trenutak u drugom setu zbio se kod rezultata 2:1 za Bustu, tada je Lajović izgubio svoj servis, a nakon toga kao da nije ni igrao. Ubrzo je španski teniser podigao ruke u znak pobede, pošto je taj deo igre dobio sa 6:1, mada je Lajović spasio čak četiri meč lopte u sedmom gemu drugog seta.

Tako Dušan Lajović ni u svom trećem nastupu na ovom Mastersu nije uspeo da zabeleži pobedu, pošto je sva tri puta ispadao u prvom kolu. Naredni rival Pabla Karenja Buste biće Rus Karen Kačanov ili Kazahstanac Aleksandar Bublik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here