Dug užičkog kluba premašio milion evra

0

youtube.com/ZooMUE2008
Situacija u FK Sloboda jako teška i neizvesna: Dragan Strunjašević
 

Užičane more mnogi problemi, a jedna od najvećih briga je za Slobodu. Kakvo je stanje u klubu?
– Situacije je vrlo teška i neizvesna. Dug kluba je premašio brojku od milion evra. Tužbe stalno pristižu, kamata na neizmirene obaveze kluba iz dana u dan raste, a naša potraživanja od Crvene zvezde i Torina iznose oko 400.000 evra pa je klub u minusu oko 650.000 evra. Nedavno je Upravni odbor podneo kolektivnu ostavku. U klubu je radilo šest-sedam članova Upravnog odbora koji su mnogo učinili da klub funkcioniše.

Kako se snalazite?
– Zahvalni smo svima koji su klubu donirali u ovom periodu, u kontaktu smo sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem i on nam je obećao pomoć da bi klub zaustavio sunovrat koji je počeo ispadanjem iz Jelen superlige.

Rešenje nagomilanih problema trebalo bi da počne na Skupštini. Kada će se ona održati?
– Skupština će se održati u najkraćem periodu. Još se traži mandatar, odnosno budući predsednik kluba, koji će morati da sastavi tim od odgovornih ljudi koji će znati da se uhvate u koštac sa ne malim problemima. Pozivam sve zainteresovane, prijatelje kluba, bivše igrače, sve one kojima je Sloboda kao značajno i veliko ime srpskog i nekada jugoslovenskog fudbala da pomognu klubu u ovom izuzetno teškom trenutku.

Sloboda iduće godine slavi značajan jubilej – devet decenija rada. U kakvom raspoloženju će taj značajan datum dočekati navijači?
– Po gradu se svašta priča. Pominje se gašenje kluba, fuzija sa Jedinstvom Putevi, ispadanje iz lige… Ima svakakvih glasina, istina i poluistina. Mnogi su opravdano zabrinuti za sudbinu kluba, ali ima i onih koji svoje, pojedinačne interese stavljaju iznad interesa kluba. Verujem da će se za Slobodu naći pravo, odnosno najbolje rešenje i da će Užice, grad fudbala na dostojanstven i svečarski način proslaviti jubilej. Klub je simbol grada i on mora funkcionisati.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here