EPA-EFE/Yoan Valat

Novak Đoković se našao na žestokom udaru medija i javnosti u Australiji posle predloga koje je poslao da se igračima koji su u strogom karantinu u Melburnu naprave određeni ustupci, kako bi mogli da se pripreme za Australijan open na adekvatan načun, uz minimale šanse za zaražavanje drugih ljudi.

Bilo je tenisera koji su odmah udarili na Novaka, na čelu sa Nikom Kirjosom, ali je bilo i onih koji su stali u njegovu zaštitu. To je možda i najjače do sada uradio Pablo Karenjo Busta, španski teniser protiv koga je Novak doživeo jedan od najtežih momenata u karijeri, kada je diskvalifikovan sa US opena zbog toga što je pogodio sudiju lopticom u glavu.

– Mnogi građani su uznemireni jer još nisu mogli da dođu do svojih porodica zbog restriktivnih mera, ali taj problem nije naš, mi ovde dolazimo da radimo jer je Teniska asocijacija Australije insistirala na tome da se održi ovaj turnir. Novak je tražio da ostali igrači imaju iste prilike za pripremu za turnir, to je nešto potpuno razumljivo, ne vidim to kao nešto skandalozno –  rekao je Pablo Karenjo Busta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime