EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da pitanje Temeljnog ugovora nije najvažnije pitanje za Crnu Goru i njenu budućnost i da po tom pitanju ne treba žuriti, niti izbegavati javni razgovor, prenosi RTCG.

– Pouzdano znam da ga je Vlada Igora Lukšića 2010. ili 2011. godine nudila Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), kao i drugiim verskim zajednicama. Druge verske zajednice su ga potpisale, SPC ga je odbila sa argumentacijom da nema potrebe da potpisuju Ugovor sa državom koju je stvorila. Ubeđen sam da ne treba žuriti, izbegavajući javni razgovor na tu temu – kazao je Đukanović nakon NATO samita u Madridu.

Pitanje Temeljnog ugovora, kako je kazao predsednik Crne Gore, nije najvažnije pitanje za Crnu Goru i njenu budućnost.

– Za Crnu Goru je najvažnije da deblokira pregovarački proces i ide ka Evropi, ali sticajem okolnosti, to je postalo važno političko pitanje. Dakle, moramo odgovoriti toj važnosti i mora se dozvoliti svima da se uključe na tu temu i svako da obavi svoj deo posla. Vlada da mora vodi računa o interesima države, crkva da vodi računa o svojim interesima – rekao je Đukanović.

Istakao je i da je optimista i poručio da je “Crna Gora pokazala da ima demokratski kapacitet i za mnogo teže izazove”.

– Samo treba spustiti tenzije, ne treba medijski prenaglašavati važnost tog pitanja, i ostaviti to onima koji su za to pozvani da napišu ugovor sa 20 članova i da se to skine sa dnevnog reda – zaključio je Đukanović.

2 COMMENTS

  1. Имаш ли бар “ч” од чојства! Прече су активности нарко-картела! Схватићеш погубност својих поступака кад будеш у тешким мукама умирао! Као хришћанин, не радујем се томе! 🤔

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here