EPA/Malton Dibra
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović primio je danas Lazara Radulovića, predsednika Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova, koji ga je upoznao sa položajem Crnogoraca, potrebom intenziviranja aktivnosti na ustavnom priznanju crnogorske manjine i pristupu institucijama kroz zapošljavanje, ali i kroz, kako se navodi, intenzivne “međudržavne aktivnosti” na promociji crnogorske kulture.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika, Radulović je Ðukanoviću ukazao na potrebu tešnje saradnje sa crnogorskim privrednicima na Kosovu i povezivanjem sa privrednicima u Crnoj Gori, sve u cilju poboljšanja njihovog položaja.

Ðukanović je, navodi se, iskazao puno razumevanje za položaj crnogorske zajednice na Kosovu, visoko ceneći njihov lojalan odnos pre svega, kako je naveo, “prema državi u kojoj žive, kao i prema državi porekla, Crnoj Gori”.

Dodaje se da je Ðukanović pohvalio urađeno na planu promocije crnogorske kulture i saglasio se sa potrebom intenzivnijeg i posvećenijeg odnosa prema “potrebi priznanja crnogorske manjine na Kosovu, njihove institucionalne i društvene zastupljenosti, u čemu je izrazio svoju punu podršku u domenu ustavnih nadležnosti”.

2 COMMENTS

  1. Na sta je spao siroti Milo da prima Lazu prevarnta. Ne mogu da vjerujem. Pa ja tog prevaranta ne bi pustio pored kuce da mi prodje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here