wikipedia.org
Josip Broz Tito

Lider Nove srpske demokratije (Nova) i Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je energija sa litija koje su “bile glavni oslonac za prošlogodišnju promenu vlasti” u Crnoj Gori izgleda imala za cilj “povratak kulta Josipa Broza Tita”.

– Domaća i međunarodna javnost, kao i najvažniji analitičari, složni su oko toga da su litije za odbranu svetinja bile glavni oslonac za prošlogodišnju promenu vlasti – napisao je Mandić na Tviteru.

– Slušajući ovih dana Bečića i Đukanovića, izgleda da je sva ta uložena energija imala za cilj povratak kulta Josipa Broza Tita. Ovaj užasni falsifikat je direktno suprotstavljen željama većine građana Crne Gore koji su zadivili Evropu čvrstom verom u Boga i lepšu budućnost – naveo je Mandić.

Napisao je i da predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić “ne dozvoljavaju da se na civilizovani način rastanemo sa “diktaturom komunističke partije Josipa Broza koja je osuđena od strane čitavog demokratskog sveta”.

– Gospodo, stanite. Počeli su s nama zbijati šale čak i ljudi iz bivših republika SFRJ, što su imali istog predsednika i maršala kao i Crnogorci. Dobro bi bilo da prestanete sa ponižavanjem Crne Gore jer je ona velika priča, a najlepše stranice vlastite istorije je napisala pre Tita – napisao je Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here