EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović tvrdi da je u novoj vladajućoj većini u toj zemlji koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo, kao je rekao, srpskog sveta, a globalno i kao deo ruskog sveta.

Đukanović je, u uvodnom referatu i ekspozeu na vanrednom Devetom kongresu DPS-a, podsetio da ta stranka nakon izbora nije uspela da formira vladu, pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Navodi da je, međutim, ta stranka prihvatila izborni rezultat kojem su doprineli, smatra, i „manipulacija verskim osećanjima“ i „otvoreni hibridni rat“. Naveo je da je bilo i drugih pritisaka „kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo“.

“Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana”, rekao je Đukanović.

Podsetimo, Predsedništvo DPS-a juče je jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović.

Predsedništvo je predložilo da kandidati za potpredsednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsednika.

2 KOMENTARA

  1. Milo jado kako to može ti izmislio naciju e neće moći.
    Tebe čeka Spuž ili Dobrota.
    Trebo si u Hag pa si izmislio naciju e neće moći.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime