EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, saopšteno je iz kabineta predsednika. Među njima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti.

Đukanović je, navodeći razloge za odluku, naveo da je shodno članu 90 stav 3 Poslovnika Skupštine propisano: „Kvorum se utvrđuje primenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine“.

– Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima – naveo je Đukanović u dokumentu upućenom predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću.
Ukazao je i na „otvoreno pravno pitanje“ konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na, kako navodi, većinski donesenu negativnu odluku Državne izborne komisije, kao i na ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana Parlamenta potvrđuje tek na predlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta, prenele su „Vijesti“.

6 COMMENTS

  1. Zaista ne razumem koji je motiv tome čoveku za ovoliku mržnju. Ajde da razumem jednog komunistu da ne poštuje versku opredeljenost ali bi tolerancija i kod takovih ljudi prema veri trebala da postoji ako već navodno propagira međunacionalnu toleranciju ili se varam. Predlažem da utvrde poslovnu sposobnost tog političara jer ponekad može paranoja da pokaže svu lucidnost ljudskog uma.

  2. Kupuje vrijeme do kongresa da bi I dalje ostao na celo partije.i to bi mu bilo za uar da nebi ostao na goloj ledini kao crkveniu7 mis.

  3. Svetosavci dosli i uzeli sve crkve u CG i ti ne razumijec Zadnji 500 god do 1918 kad su Srbi okupitali CG i prisvojili CPC sebi i ti ne razumijes.Mi nismo u cg Svetosavska sekta.

    • Ti si Mujo druge vere i ne uzimaj za pravo da komentarišeš ono što nebi trebalo da te se tiče a pogotovo ti takav ne pominji Svetog Savu jer te može stići kazna božije!!

  4. Mujo komentariše stvari u vezi Crkve.
    Šta reći a ne zaplakati.
    Srbi se nisu pojavili u C.G. 1918 moj Mujo.
    Oni tu žive od pamtiveka.
    E onda imaš Srbe od kojih su nastali muslimani,jer su promenili veru iz raznih razloga.
    Ti razlozi su najčešće bili neka lična korist ili strah za život,a najmanje verska ubedjenja.
    Onda su 1992 postali kao nacija bošnjaci jer biti musliman je veroispovest a ne nacija, i imaš ove koji su Crnogorci,jer su bivše komunjare pa bi sad kao da imaju i crkvu zato što im je njihov bog umro a to je drug tito.
    I treba da je imaju,ali neka grade za sebe a ne da otimaju tudje.
    Zajedničko je i jednima i drugima da mrze sve Srpsko jer ih to podseća ko su i odakle su.
    Radije će pristati da budu bilo šta samo ne Srbi.
    A mi njih ne mrzimo i ako bi za to imali razloga.To su naša braća,rod najrodjeniji,ista krv.
    Jel ti sad malo jasnije?
    Ili treba da ti nacrtam?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here