EPA/Andrzej Lange
Milo Đukanović

Predsednik DPS-a Milo Đukanović izjavio je u Sutomoru da se na ovim izborima odlučuje da li će Crna Gora da bude “pokrajina Velike Srbije”.

Predsednički kandidat Milo Đukanović izjavio je na izbornoj tribini da se odlučuje da li će Crna Gora nastavi putem kojim je krenula, da se dalje razvija kao uređena evropska država.

Đukanović je rekao da su svi videli učinak vlade u kojoj je 2021. godine radio njegov protivkandidat u drugom krugu predsedničkih izbora iz pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović, a to je da je Crna Gora ne samo zaustavljena na putu ka EU, nego je danas između Podgorice i Unije iskopan ogroman ponor, koji bi, kako je rekao, “trebalo da bude grobnica nezavisne, građanske, evropske Crne Gore”, preneo je CDM.

Đukanović je ukazao da su Vojislav Šešelj i organizacije Crnogoraca u Beogradu, isti oni koji su nudili da 21. maja 2006. godine umesto građana odlučuju hoće li Crna Gora biti nezavisna, sada podržavaju Milatovića.

Đukanović je rekao da je ubeđen da će pobediti na izborima 2. aprila. Milatović će biti protiv kandidat Đukanoviću u drugom krugu crnogorskih predsedničkih izbora zakazanih za 2. april, pošto su njih dvojica u prvom krugu 19. marta osvojili najveći broj glasova birača od ukupno sedam kandidata.

5 COMMENTS

  1. Избори у Шавнику су показали да нова влада ништа није учинила у корист фер и поштених избора у општини која има 1000 галасача. Ту су се појавили као гласачи људи који нису у тој општини никад живјели. Како ће се онда обезбједити гласање у цијелој Црној Гори од 400 до 500 хиљада гласача.
    Гласати ће мртви на једном мјесту, а живи на више мјеста, јер су мобилни. Мило има оваквих фантом бирача 20 до 30 хиљада. Овај проблем се није рјешио промјеном власти. Чишчење бирачког списка нија никад учињено, иако је то од стране нове власти било обећано. Изборна реформа је тиме пропала. Куповина гласоваа и долазак купљњних Милових присталица из иностранства (највише из Луксембурга и Њемачке), превоз Миловим аутобусима из заосталих крајева Црне Горе на гласање за 50 евра и сличне махинације угрожавају побједу Милатовића. Да ли ће Мило успјети са овим манипулацијама да компензује смањење броја својих гласача којих је све мање, док се упис “фантома”све више повећава, питање је сад.
    Милова највећа подвала и превара у историји Црне Горе је била са Здравком Кривокапићем, бившим премијером Црне Горе. Један ноубоди за кога нико није знао да је био Милов човјек и 12 година члан његове ДПС-а партије.

  2. Neznam ja licno ne verujem ni jednom Crnogorcu ma koje vere bio.Idje a lezi.Dok se Crnogorac pokrene zmija preskoci preko tri brda.NE NE NE nije to moj sport

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here