EPA/Georgi Licovski
Milo Đukanović

Za socijalna davanja skoro da nema novca, jer najugroženije porodice ne primaju iznos koji je dostojan čoveka, ali kad predsednik države Milo Đukanović zatraži novac za svoja putovanja – mora ga biti. Tako je Služba predsednika Crne Gore zatražila od Ministarstva finansija dodatnih pola miliona evra, kaže za “Politiku” Dejan Đurović, poslanik i funkcioner Nove srpske demokratije.

U predlogu rebalansa budžeta navedeno je da su predloženi izdaci za službu predsednika države Mila Đukanovića povećani za više od pola miliona evra jer je, kako između ostalog piše u tom dokumentu, “državna letelica bila u kvaru pa je korišćen alternativni, skuplji prevoz”.

Avion vlade je od kraja juna, nakon popravke koja je trajala čak pola godine, ponovo u funkciji pa nije jasno da li su ti radovi realizovani na odloženo plaćanje, ili je neko izmirio te obaveze pa se sada taj iznos nadoknađuje kroz rebalans budžeta.

– Besprizorno je i u najmanju ruku nekorektno da se daje toliki novac za Đukanovićeva putovanja, a da smo zemlja u kojoj deca nemaju grejanje u školi, gde se za lečenje dece skuplja novac putem telefonskih poruka – poručuje Đurović, koji je i član skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Dodaje da je očigledno da Đukanović poslednje dane na vlasti koristi za neka putovanja koja i nisu bila toliko potrebna u ovim teškim vremenima.

– On krstari svetom o trošku građana i u vremenima u kojima Crna Gora nema finansije da može da pokrije sve to. Đukanović u svakom slučaju poslednje dane na vlasti koristi da obilazi i traži neki politički azil za sebe. U ovom trenutku za tim nema potrebe, kad su i svet i Evropa u ovakvoj situaciji, da neko mora putovati svaki dan i da se još traži pola miliona evra dodatnih sredstava da se potroše za nečija putovanja, makar to bio predsednik države – ističe Đurović.

Na predlog da se Đukanoviću obezbedi još najmanje pola miliona evra iz državne kase reagovala je u ime Akcije za socijalnu pravdu Ines Mrdović, poručujući da je u “veoma siromašnoj zemlji, kakva je Crna Gora, gde dobar deo građana bukvalno gladuje, potpuno neprimereno da se najviši državni zvaničnici razbacuju novcem poreskih obveznika i ponašaju kao kraljevi, koji moraju putovati isključivo privatnim letovima”.

Navodi da, “ukoliko je moguće organizovati putovanja i redovnim linijama, a ne samo vladinim ili iznajmljenim avionom i naročito ukoliko je to jeftinije, onda to treba da postane pravilo”.

1 COMMENT

  1. Samo Da mu Crna Gora uspje oduzeti bar dio koji je pokrao
    Bit će to puno para
    Zlo
    Izrod je milo
    Uništio je svoj narod
    Narod treba da mu sudi
    ☦️☦️☦️

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here