EPA/BORIS PEJOVIC
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izjavio je da se nada da će biti nastavljen započeti proces proširenja EU integracijom zemalja Zapadnog Balkana.

– Nadam se da će EU u konstituisanju novih evropskih institucija sačuvati potrebnu pažnju za proces proširenja i integraciju Zapadnog Balkana – rekao je Đukanović na opštinskoj Izbornoj konferenciji DPS-a u Pljevljima, prenele su podgoričke Vijesti.

Nakon što je ocenio da je njegova partija ostvarila glavninu obećanja sa prethodnih parlamentarnih izbora, među kojima ekonomski rast i učlanjenje u NATO, procenio je da DPS “kreće ka još jednoj izbornoj pobedi na parlamentarnim izborima sledeće godine”.

Rekao je da na globalnom nivou, ali i u Evropi postoje problemi koji su možda komplikovaniji nego oni na Balkanu, koliko god to izgledalo nemoguće.

– Za razliku od naše političke konkurencije, mi gledamo u budućnost – kazao je on navodeći da DPS sa političkim partnerima treba da donese odluke koje će biti najpovoljnije za buduća pokoljenja.

To je, kako je objasnio, nastavak reformi i stvaranja pretpostavki za integraciju u savremeno evropsko društvo.

– Nije najvažniji datum prijema u EU, već da svaki dan koristimo da radimo na modernizaciji društva – ponovio je Đukanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here