EPA/Boris Pejović
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Crnogorski predsednik i lider DPS Milo Ðukanvić izjavio je da je spreman da se povuče iz političkog života.

Milo Ðukanvić, koga je premijer Dritan Abazović nedavno označio kao pokrovitelja šverca cigareta u Crnoj Gori, izjavio je da je spreman da se povuče iz političkog života onog trenutka kada u zemlji ili inostranstvu bude pronađena neka njegova skrivena kompanija, preko koje je obavljao delatnost ili “prao nepostojeći novac”.

– Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama moja poruka je – poklanjam ga Dritanu Abazoviću – kazao je Ðukanović na sinoć održanoj konvenciji u Rožajama, u okviru kampanje za lokalne izbore, koji će u više crnogorskih gradova biti održani 23. oktobra.

Ðukanović je partije pobednice avgustovskih izbora 2020. nazvao “jadnim” i “inferiorno opsesivnim”.

U avgustu 2020. Ðukanovićeva DPS i partnerske stranke su prvi posle 30 godina otišle u opoziciju, a on smatra da su dve godine bile više nego dovoljne da, kako je naveo, “iz ormara počnu da ispadaju kosturi”.

On se, saopšteno je iz DPS, osvrnuo i na nedavno izlaganje premijera Dritana Abazovića na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, a kada je pročitao izveštaj sa te sednice palo mu je na pamet da se upita: Šta bi sa onom plavom torbom koja se najavljuje već tri godine da samo što nije stigla kao dokaz moje korumpiranosti.

– Šta bi sa onom najavom kako će iz Vašingtona sa autoritativne adrese stići aber ko može, a ko ne može da ostane na političkoj sceni Crne Gore? Očigledno da premijeru u tehničkom mandatu, Dritanu Abazoviću, jedino takva pomoć treba – da mu očisti političku scenu, ne bi li makar u svojim očima izgledao politički viši i značajniji nego što jeste – naveo je Ðukanović i upitao takođe:

– Šta bi sa onim najavama njegovih bezbednosnih mentora iz Bezbednosno informativne agencije iz Beograda, koja je uspela da u međuvremenu lansira i par medija u Crnoj Gori? Šta bi sa njihovom najavom kako će navodno sa neke visoke zapadne adrese stići aber o sankcijama koje su uvode protiv najviših državnih funkcionera države Crne Gore? Šta je tiha čežnja upravo samog Abazovića, njegovih mentora u Beogradu i njihovih zajedničkih mentora u Moskvi.

1 COMMENT

  1. POGLEDAJTE OVO LICEMERIJE DJUKANOVICA NEMOGU DA DODJEM SEBI KOLIKO JE POKVAREN COVEK ZAR JE MOGUCE DA SVI LAZU DA SVERCJE CGARETE I SVE STA MU SE NUDI IZGLEA DA JS NIJE SE ASIO PA TE JOS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here