Kompanija "Dunav osiguranje" a.d.o.
Učesnici i organizatori SIM-a na prijemu u "Dunav osiguranju"

Krajem novembra, Kompanija “Dunav osiguranje” je već po tradiciji bila domaćin deci, učesnicima ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM), velike regionalne manifestacije čiji su ciljevi druženje dece iz regiona kroz sportska takmičenja i podizanje svesti o vrednostima drugarstva i prijateljstva.

“Dunav osiguranje” je višegodišnji pokrovitelj i prijatelj ove plemenite manifestacije, a sve aktivnosti protekle su u znaku slogana korporativne i društvene odgovornosti Kompanije, koji glasi “Prijatelj od detinjstva”. Deci je, najpre, pruženo gostoprimstvo u prostorijama Kompanije u Makedonskoj ulici u Beogradu. Tom prilikom je Nikoleta Šubert, direktor Direkcije za životna osiguranja, pozdravljajući decu, roditelje i trenere, istakla:

– Dugi niz godina sa zadovoljstvom sarađujemo sa našim simovcima. Ove godine, “Dunav” je nagradio troje simovaca stipendijskim osiguranjem u vrednosti od 1.000 evra, čime su oni postali ambasadori igara, ne samo u domenu rezultata već i fer-pleja. To su Momčilo, Benjamin i Vanja, koji će biti naši stipendisti – pojasnila je Šubert.

Nikoleta Šubert sa ambasadorima Simićem, Kokorom i Gerginovim

Dobitnici stipendija, Momčilo Simić, rukometaš iz Šapca, Benjamin Kokor, atletičar i fudbaler iz Priboja, i Vanja Gerginov, stonoteniser iz Novog Sada, imali su samo reči hvale za sportsku manifestaciju i druženje kome su godinama posvećeni, kao i za svog novog prijatelja, Kompaniju “Dunav osiguranje”.

Momčilo Simić, koji dolazi iz Rukometnog kluba “Metaloplastika” iz Šapca, samouvereno je tom prilikom izjavio:

– Danas sam upoznao mnogo dobrih drugara. Moje mišljenje je da prijateljstvo u sportu ostaje za ceo život. Nisam očekivao da ću, trenirajući sport koji volim, i u kome uživam, upoznati još jednog velikog prijatelja kao što je “Dunav osiguranje” i dobiti i ostvariti ambasadorsku funkciju.

Benjamin Kokor, atletičar i fudbaler iz Priboja, takođe nije krio zadovoljstvo što je odabran za ambasadora igara, i što je dobio stipendijsko osiguranje sve do fakulteta:

– Treniram atletiku i fudbal. Ja sam još mali za studije i taman ću imati vremena da razmislim šta ću studirati kad porastem. Na sportskim igrama učestvujem četiri godine.

I stonoteniser Vanja Gerginov, koji dolazi iz Novog Sada, nije skrivao svoje oduševljenje:

– Jako sam srećan, zahvalan i iznenađen što sam dobio funkciju ambasadora. Nastaviću da se bavim stonim tenisom i dalje. Stipendija koju sam dobio će mi mnogo značiti kasnije kada budem studirao. Mnogo sam zahvalan “Dunav osiguranju”.

Gosti, mladi sportisti, imali su priliku da posete trofejni muzej FK “Crvena zvezda”, gde su mogli uživo da vide mnoštvo najznačajnijih trofeja popularnog kluba i fotografišu se pored njih za uspomenu.

Među učesnicima SIM-a bile su i devojčice iz ŽFK “Novi Pazar”.

–  Srećna sam što sam imala priliku da posetim Marakanu, jer navijam za Zvezdu, i poručila bih vršnjacima da budu uporni i nikad ne odustaju. Danas sam upoznala i neke nove drugare. Zahvalila bih se “Dunav osiguranju” i Sportskim igrama mladih što su nas lepo ugostili, i nadam se da ćemo se videti uskoro, rekla je Elma Biševac, učesnica SIM-a i fudbalerka ŽFK “Novi Pazar”.

Ovom divnom događaju prisustvovao je i Zdravko Marić, idejni tvorac Sportskih igara mladih, koji se tom prilikom osvrnuo na četvrt veka postojanja Sportskih igara mladih, i izjavio da nije ni slutio kakve će razmere i značaj igre dobiti u regionalnim okvirima. Naročito je istakao sjajnu partnersku saradnju sa Kompanijom “Dunav osiguranje”, koja bi mogla postati uzor i mnogim drugim firmama:

– Mislim da se ideja igara zaista veže uz osiguravajuću kuću kao što je “Dunav”, jer je kompanija sa tradicijom koja neguje prave vrednosti. Na ovogodišnjim igrama angažovano je 90.000 dece i taj broj raste iz sezone u sezonu. Nije bilo lako među tom divnom decom odabrati tri ambasadora – dobitnika, koji su ovim priznanjem dobili dodatne obaveze promocije igara i vrednosti na kojima se temelje kako među vršnjacima tako i među lokalnim samoupravama.

Ljubazni domaćini poveli su svoje goste i u Muzej Nikole Tesle, najvećeg naučnika sa naših prostora, i tako im ovaj boravak u Beogradu učinili zaista nezaboravnim, do sledeće sezone, do novih druženja i novih igara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here