Promo
Košarkaši Obilića do 20 godina

Mladi košarkaši sidnejskog kluba osvojili dve titulke u ligi Benkstauna.

ŠAMPIONI: David Kožul, Marko Banić, Nikola Vuković, Jovan Vuković, Filip Pejaković, Mihailo Kalinić i Jagoš Kalapac

ŠAMPIONKE: Sara Bubnjević, Jovana Bukorović, Tijana Banić, Jelena Vuković, Sandra Strahinjić, Nataša Drča Nikolina Šipka I Daria Borović

Veliki uspeh ostvarili su mladi košarkaši i košarkašice Obilića iz Sidneja. Muški tim do 20 godina i ženska ekipa do 18, osvojili su titule u velikim finalima košarkaške lige Benkstauna!

Najpre su devojke odigrale odličnu utakmicu i pobedile South West Hornets sa 37:30 (16:13). Ženski tim Obilića do 18 godina stigao je do titule u sastavu: Sara Bubnjević, Jovana Bukorović, Tijana Banić, Jelena Vuković, Sandra Strahinjić, Nataša Drča, Nikolina Šipka i Daria Borović.

Momci su zatim ostvarili za jedan poen ubedljiviju pobedu u velikom finalu muškog takmičenja do 20 godina. Oni su savladali ekipu Lurch Bulls sa 56:48, a ekipu Obilića predvodio je izvanredni Jagoš Kalapac, koji je bio pokretačka snaga srpskog tima. Njemu uz rame bio je bek-šuter Mihailo Kalinić. Doprinos uspehu dali su i David Kožul, Marko Banić, Nikola Vuković, Jovan Vuković i Filip Pejaković.

Osnovan pre 20 leta

Košarkaški klub Obilić je osnovan 1999. godine i s pravom se smatra za jedan od sportskih ponosa srpske zajednice, ne samo u Sidneju već i u celoj Australiji. Klub je član Bankstown Basketball Association, a treninzi svih uzrasta održavaju se četvrtkom i nedeljom uveče u Cabramatta Police Boys Club.

Izvor:
J. G.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here