Tanjug/AP
Nikola Jokić

Košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent prokomentarisao je ovogodišnju MVP trku.

U njoj se izdvaja trojac: Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Džoel Embid.

Durent smatra da su Srbin i Grk favorizovani od strane javnosti i navijača, a da je zapravo Embid najbolji među njima.

– Mnoge igrače kontroliše priča o njima – nekada su sami košarkaši za to zaslužni, a nekad im mediji nametnu ugao iz kojeg ih javnost gleda. U Žoelovom slučaju, ljudi jednostavno više vole Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba. To je to, prosto. Verovatno je to zbog njegove ličnosti, njegove priče. Moje mišljenje je da vaša ličnost ili vaša prošlost ne treba da utiču na to da li ćete biti MVP, već samo ono šta uradite na parketu. Ali ponekad je tako, jednostavno nije fer – izjavio je Durent.

Potom je Durent istakao da je Embid najbolji po broju dabl-dabl učinaka u NBA ligi, što nije do kraja tačna informacija, već ih više, ipak, ima Nikola Jokić.

Srpski centar ih ima 66, a to je čak 20 više od Embida i Adetokumba koji su na po 46.

– On je najbolji strelac lige, ima najviše dabl-dablova, njegov tim je pobedio na 50 utakmica – ima sjajnu godinu. Međutim, ove sezone biste mogli da zažmurite i koga god da izvučete od najboljih šest ili sedam igrača da bude MVP, ne biste izabrali lošeg kandidata. Liga je zaista ispunjena talentovanim igračima, a ja bih izabrao Embida kada bih bio primoran da se odlučim za jednog – dodao je košarkaš Bruklina.

Čak više dabl-dabl učinaka od Embida imaju još dva Evropljanina, centar Juta Džeza Rudi Gober (53) i Jonas Valančijunas iz Nju Orleans Pelikansa (50).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here