Foto: Tanjug/AP
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država

Američki košarkaš Kevin Durent rekao je posle osvajanja olimpijskog zlata da je ponosan na sve što je njegov tim pokazao do tog velikog uspeha.

U finalu olimpijskog turnira za košarkaše u Tokiju SAD su zabeležile pobedu nad Francuskom 87:82 i osvojile novu zlatnu medalju.

Kod pobednika je najbolji bio upravo Durent sa 29 poena, uz šest skokova.

– Ceo taj put je bio toliko važan. Jasno nam je na kraju da smo završili posao, uzeli zlato, osvojili trofej, ali kada prođeš ceo taj put, čoveče, neverovatno je biti deo nečeg tako posebnog. Vezao sam se za ove momke za ceo život. To će biti zauvek moja porodica. Zahvalan sam što smo se svi obavezali prema ovome i izdržali zajedno do kraja – rekao je Durent.

Drejmond Grin je istakao koliko je važno i teško bilo dostići cilj u teškim pandemijskim uslovima.

– Živimo kroz neka luda vremena više od godinu dana, svi koji su ovde to verovatno znaju, to je nešto najluđe što smo videli do sada. I znate, kada se okrenete za sobom poslednjih godinu dana, vidite sve što se dešavalo, izgubili smo ljude zbog korone, ostavljali porodice, sve te stvari… I sada bez sumnje, svaka zemlja se sve više oporavlja… kada je odlučeno da se sport u Americi vrati u normalu, svi su nas kritikovali. Ovo je sada posebno za sve nas i ovo je vrhunac za mene – istakao je Grin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here