Direktor Kancelarije za KiM Marko Đuric stigao je danas u Zubin potok

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić stigao je danas u Zubin potok, sastao se sa gradonačelnicima četiri opštine sa severa i obratio okupljenim građanina.

Više stotina građana dočekalo je Ðurića, a on im je preneo podršku i poručio da je Kosmet najbolje mesto za proslavu Vidovdana.

– Za nas Srbe nema lakog Vidovdana. Nijedan u poslednje tri decenjje nije bio, nijedan koji je prethodio. Ali, kao što su činili naši preci i mi ćemo da sačuvamo naš jezik i nacionalni identitet. A ovde, na Kosmetu, je najbolje mesto da proslavimo Vidovdan – rekao je Ðurić u obraćanju građanima.

On je dodao da želi da prenese podršku i ljubav i bratsku solidarnost čitavog srpskog naoda.

– Ono što vi ovde izdržavate vredno je divljenja i poštovanja da biste ostali i opstali na vašim ognjištima. Uprkos svim pritiscima nećemo prestati sa borbom, ni sa podrškom našem narodu, iako to mnoge nervira – rekao je Đurić.

– I upravo današnje otvaranje Vodovoda je primer, a ja vam donosim lepu vest da će država Srbija nastaviti sa izgradnjom sekundarne mreže, što znači da na severu Kosmeta u česmama neće biti samo bolji pritisak nego i kvalitetnija voda – dodao je on.

– Moja poruka vama je da čuvate jedni druge, gradite jedinstvo, da ponavljamo naš zavet i ne dozvolimo da nas bilo ko podeli, razjedini, jedne od drugih – kaže Đurić.

– Država trenutno realizuje 149 projekata na Kosmetu, a do kraja godine taj broj iznosiće 350, poput ovog vodovoda, obnova škola, izgradnje privrednih kapaciteta…

Verujemo da nakon najtežih oluja dolazi lep period, a mi Srbi smo stare čekalice. Znamo šta je bilo naše, šta je naše i šta će uvek biti naše. Živela Srbija – završio je Ðurić, koji je potom održao sastanak sa gradonačelnicima opština sa severa Kosmeta.

Ðurić će u 14 sati, kako je predviđeno, u Svečanoj sali Rektorata Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

Neki mediji su danas preneli informaciju da bi Đurić mogao biti uhapšen ukoliko uđe na teritoriju Kosovoa i Metohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here