Tanjug
Marko Đurić

Patološka opsednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbednosnu pretnju stabilnosti u regionu, ocenio je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić.

Očigledno je, kako kaže, da se Kurti ne zaustavlja, a njegova mržnja i šovinizam dobijaju nove manifestacije sa ciljem progona Srba sa Kosova i Metohije.

– Moja poruka Aljbinu Kurtiju je da ne sanja etnički čisto Kosovo, da se okane patološke fiksacije prema Srbima, da ne pokušava da nadomesti odsustvo svake politike i perspektive za sve građane na KiM mržnjom prema Srbima i Srbiji – naveo je Ðurić.

On je ocenio da politika, koju trenutno zastupa Kurti, vodi u provaliju sve stanovnike južne srpske pokrajine.

Dodao je da će Srbija znati da zaštiti svoj narod i od Aljbina Kurtija i od, kako je rekao, psihopatskih nastojanja da Srba na KiM više ne bude.

– To što neko sanja obnovu ”S S Divizije Skenderberg” i misli da do kraja može da realizuje fašistički projekat velike Albanije, preko leđa Srba na KiM, taj film neće gledati – poručio je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Kurti pred očima celog sveta preti miru i stabilnosti, a njegovo ponašanje ne nailazi na adekvatne osude međunarodne zajednice.

Međutm, to ne znači da Kurti neće biti sprečen u ostvarivanju svojih namera koje su veoma opasne po ceo region, rekao je Ðurić i još jednom upozorio Kurtija “da se ne igra sa vatrom”.

5 COMMENTS

  1. CSCPERIJE SE SPREMAJU JOS 70 -TIH GODINA PROTIV SRBIJE I SRBA A I ROMA JER ONI SU BILI SAUCESNICI SRBIJE I SRBA SCIPERIJE KAZU I DAN DANAS SRBI I ROMI SU MALTETIRANI I ZNA ZAPADNI MENTOR OD 1999 GODINE U……..RANI KURTI HAKARI MUTI KURTI ODAVNO SE SPREMAO PROTIV SRBIJE SCIPERIJE CE IZAZVATI NESTABILONST PO CITAVOM BALKANU PA I NADALJE ISPRED OCIJU ZAPADNIH MENTORA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here