Tanjug

Priština samo traži načina kako da maltretira građane bez razloga, ponaša se antievropski i anticivilizacijski, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom navoda pojedinih medija da je Direkcije granične jedinice kosovske policije donela odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju KiM.

– Stalno nalaze nove načine da ometaju slobode običnih ljudi svih nacionalnosti, a posebno Srba, prema kojima netrpeljivost ponovo i ne kriju. Inače, na Kosovo i Metohiju ne treba sa srpskim pasošem. Nije ni trebalo, niti će trebati. Možda samo na graničnim prelazima Srbije na izlasku iz Srbije sa teritorije AP KiM prema Albaniji i Severnoj Makedoniji – rekao je Ðurić za Tanjug.

Podsećanja radi, kaže Ðurić, za same prelaze koje Priština danas bez prava tretira kao granične imamo da se zahvalimo, kako Prištini, tako i “tandemu” Vuk Jeremić – Borko Stefanović, koji su 2011. dogovorili i potpisali takav sporazum o slobodi kretanja.

RTS je u kosovskoj policiji saznala da se, prema odluci granične policije, zabrana ulaska ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti.

Mera granične policije koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko KiM putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije.

2 COMMENTS

  1. Buljavi, to je Vucicevo i tvoje maslo sa Briselskim sporazumom. Za mesec dana ce Vucic da uvede kontra mere kao za takse na Srpsku robu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here