Kosovo online
Nenad Đurić

Na skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice major policije Nenad Ðurić rekao je da sudbina nije u tuđim već u rukama srpskog naroda, da “drugu zemlju nemamo” i da je odluka koju su doneli “buđenje iz dugogodišnjeg sna”.

– Spavali smo i sanjali dugo godina, verujući u javu koju će nam neko drugi kreirati. Odjednom smo se trgli i probudili iz lažnog sna i videli da naša sudbina nije u tuđim, već u našim rukama – rekao je Ðurić, koga je Priština suspendovala sa mesta šefa policije na severu Kosova, posle čega je, sa ostalim srpskim kolegama, odlučio da više ne bude pripadnik kosovske policije.

Ðurić je istakao da je očuvanje zemlja obaveza i da će saditi na svojoj zemlji, a ne “obrađivati za nadnicu, zarad šake pirinča”.

– Hoćemo na svojoj zemlji saditi najlepše cveće i proširiti celom svetu miris mira, sreće, zdravlja i ljubavi – rekao je on.

Ðurić je kazao da ne želi da se pravda ni u svoje ime, ni u ime svojih kolega koji su, kako je rekao, izneli veliki teret i iz srca doneli odluku da žive časnim i dostojanstvenim životom.

Citirao je reči pokojnog patrijarha – “Pre nego što počneš suditi o meni i mom životu, obuj moje cipele i idi mojim putem, i tek onda mi možeš suditi”.

Obraćajući se, kako je rekao, onima koji se kolebaju i sumnjaju u istinitost učinjenih dela, Ðurić je podsetio na reči Petra Petrovića Njegoša, “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovjeka”.

1 COMMENT

  1. За Косово ми идлучујемо а не ЕУ и НАТО.Судбина Косова не постоји.Косово је србско и Србија и то свима треба показати.Отјерајте КФОР , они су продужена рука НАТО-а.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here