Tanjug

„Za Srbe na Kosovu i Metohiji svaki dan je Vidovdan, jer se svakoga dana bore za opstanak“, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

On je za TV Pink istakao da niko na KiM neće ostati ni gladan ni žedan, i da će se raditi na normalizaciji situacije po pitanju snabdevanja osnovnim životnim namirnicama.

Ðurić kaže da je bilo važno da se juče, kada je bio u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, pošalje na KiM poruka u ime cele Srbije sloge i solidarnosti.

Prema njegovim rečima, Albanci su sve vreme „igrali šahovsku igru“ i tražili način kako će da ponize Srbiju i da nađu način da on ne ode na Kosovo.

– Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju zna da je nemoguće bilo kog Srbina sprečiti da bude na Kosovu i Metohiji -istakao je Ðurić.

On je naveo da nije odustao da zbog pretnji Prištine ode na Kosovo i da to nikada neće uraditi.

– Ne želim da ugrožavam bilo čiju bezbednost i bilo čije živote, mi nastojimo da budemo odgovorni, da nikome ne damo povod, makar i lažni da gazi i ugnjetava naš narod. Srbija i njene državne institucije su s našim narodom na KiM – rekao je Ðurić.

On je naveo i da Srbija na KiM sprovodi 149 projekata podrške, a do kraja godine taj broj će biti povećan na 350.

Ðurić kaže da bi voleo da Albanci nauče nešto iz poruke da ono što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za njih, i dodao da je u civilizacijskom smislu bio razočaran izjavom Envera Hodžaja koji je rekao da smatra da je stambeni projekat „Sunčana dolina“ srpski agresorski pokušaj da se promeni etnicka struktura na severu KiM.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime