Dušan Svilar: Skromna zvezda “Granda”

0

 

Potiče iz muzičke porodice, a kažu da je talenat nasledio od pokojnog deda Nikole Anđelića koji je bio pevač Radio Beograda.

 

Otac je gitarista, mama je pevala u horu, ujak u svom orkestru svira kontrabas i peva, braća Nikola svira harmoniku i peva u horu, a Danilo je pijanista.

 

Kako biste opisali sebe u jednoj rečenici?
Jednostavan, grešan kao i svi.
Opišite prvu životnu lekciju koju ste naučili.
U laži su kratke noge! Imao sam četiri ili pet godina kada sam pokušao da slažem roditelje za nešto. Nisam uspeo u tome, pa sam dobio batine.
Koja vam je bila najveća greška u životu?
Kada sam imao priliku da učim da sviram violinu, a nisam je iskoristio.
Koji je bio najbolji potez u vašem životu?

Prijavljivanje na audiciju za "Zvezde Granda".

 

Mesec dana nakon toga se prijavljuje na takmičenje "Zvezde Granda", takođe kao najmlađi učesnik i osvaja pobedu na finalnoj večeri na Tašmajdanu pred 17.000 ljudi.

 

"Nisam očekivao pobedu, jesam je priželjkivao. Nakon finala i pobede, ipak mi je najdraže to što sam sa svim takmičarima ostao u odličnim odnosima. Više mi znači njihov odnos prema meni, nego ova pobeda, jer prijateljstvo ne možeš kupiti nikakvim novcem", izjavio je tada Svilar.

 

Prvi solistički koncert održao je posle pobede na Gradskom Trgu u Subotici kao znak zahvalnosti na iskrenoj podršci svojih sugrađa

 

Šta je za vas sreća?
Sreća je kada čovek stvori porodicu.
U šta verujete?
Verujem u Boga.
Kako biste definisali ljubav?
Ljubav je teško definisati. Niko je još nije definisao toliko precizno da bismo mogli prestati razmišljati o njoj. Svako je drugačije doživljava i to je njena vrednost i večnost. To je ljubav.

Jedan od uzora mu je Zdravko Čolić, sa kojim priželjkuje duet. Inače, Dušan je snimio duetsku pesmu sa Kemalom Montenom "Nije vredno, sine moj", koja je postigla veliki uspeh. Za razliku od svojih kolega Dušan je skroman, ne voli da se eksponira i želi kroz muziku da kaže ono što misli.

 

Šta ste, kao dete, želeli da budete?
Želeo sam da budem muzičar, tačnije pevač.
Ko je bio junak vašeg detinjstva?
He-he-he, Spajdermen.
Opišite najlepši trenutak u svom detinjstvu.
Kada sam dobio "Lego" kockice…

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here