Duvnjaku časni krst

0
Publika je uživala sa galerije na jezeru Auze

Pred nekoliko stotina gledalaca, na jezeru Auze kod Astena, udaljeno oko 20 kilometara od Linca, u vodu je skočilo 10 najhrabrijih plivača.

Posebno su na Stefana bili ponosni roditelji Nada i Petar

 
Viđena je veoma zanimljiva trka na 33 metra i neizvestan finiš u kome je Stefan Duvnjak iz Linca prvi stigao do Časnog krsta.

On je za nijansu bio bolji od prošlogodišnjeg pobednika Saše Nagradića.

Protejerej-stavrofor Dragan Mićić je sa sveštenikom parohije iz Ensa Ljubomirom Bolićem blagosiljao plivače i dao znak za start.

Na kraju je 26-godišnji Duvnjak, inače aktivni fudbaler, stigao prvi.

– Nisam očekivao pobedu, ali ona ima posebnu draž jer je osvojena na veliki praznik – istakao je pobednik druge trke za Časni krst u organizaciji naše parohije iz Linca.

Osim njega i prošlogodišenjeg pobednika Saše Nagradića, plivali su još Marko Spasić, Berislav Jotanović, imenjaci Aleksandar Jovanović i Nagradić, Miloš Živanović, Mladen Todorović, Nenad Blažić i Zoran Đžombić.

Pobedniku je krst uručio i pobedničkim plaštom ogrnuo sveštenik Mićić. Usledile su čestitke brojnih prijatelja koji su prisustvovali ovom lepom događaju, ali su najradosniji bili Stefanovi roditelji, Petar i Nada. Oni su prvi čestitali svom nasledniku na velikom uspehu.

Temperatura vode je bila dva stepena Celzijusa, dok je napolju bilo nešto toplije. Na sreću, nije padala kiša što je privuklo i priličan broj gledalaca.

Takmičari su pozirali posle trke uprkos hladnoći

Posle trke sveštenik Mićić je radosno saopštio da će se i sledeće godine na istom mestu biti organizovano plivanje jer se sa vlasnicom jezera gospođom Kristom Segur Cabanak dogovorio o daljoj saradnji.

Zahvalnost Martinovićima

Velika zahvalnost organizaciji takmičenja za Časni krst ide na adresu bračnog para Martinović, Slavka i Ane. Njih dvoje već petnaestak godina rade u preduzeću na jezeru Auze, pa su ovog puta pripremili sve što je bilo neophodno da bi se održalo takmičenje. Između ostalog, pobrinuli su se da za sve plivače obezbede toplu prostoriju kako bi se presvukli i sprečili prehladu. Nesebično im je u svemu pomogla i ćerka Katarina koja je takođe prisustvovala takmičenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here