Vesti online

Ekskluzivni gosti četvrtog izdanja Festivala francuskog filma koji će biti održan od 15. do 19. juna u Beogradu biće Serž Bozon, reditelj filma Don Žuan, Manuel Šapira reditelj filma Hronologija nasilja, kao i glumac Aleks Manenti, akter filma Jadnici (Les Miserables).

Naime, do otvaranja sada već tradiconalne filmske smotre ostalo je još dva dana, a za ovogodišnje izdanje festivala pripremaju se tri lokacije u gradu: Kosančićev venac, Silosi Beograd i mts Dvorana. Program će paralelno biti emitovan i na online platformi MOJ OFF.

Festival će 15. juna u 21h na Kosančićevom vencu otvoriti film DON ŽUAN, a svečanom početku festivala prisustvovaće reditelj filma Serž Bozon koji će se obratiti publici. Osim njega posetiocima će se obratiti i francuski ambasador, gdin Pjer Košar, predsednik opštine Stari Grad, Radoslav Marjanović, Miki Manojlović, kum festivala i direktor mts Dvorane Igor Stanković.

Nakon filma, Serž Bozon će odgovarati na pitanja iz publike, a moderator će biti reditelj Vladimir Perišić.

U filmu DON ŽUAN , čuveni glumac Tahar Rahim („Prorok”) tumači ulogu glumca koji u svakoj devojci vidi verenicu koja ga je napustila.

Repertoar će između ostalih krasiti  ljubavni film, romantična drama „Mač sa dve oštrice” poznate francuske rediteljke Kler Deni, koja će biti prikazana na Kosančićevom vencu u sredu 17.juna u 21h.

Ostvarenje nastalo 2022. godine je priča o ljubavnom trouglu o ženi uhvaćenoj između dva muškarca, svog dugogodišnjeg partnera i njegovog najboljeg prijatelja, njenog bivšeg ljubavnika.

Uloge tumače slavna Žilijet Binoš, Vensan Lendon i Gregoar Kolen. Istovremeno, ovo je prvi film glumice Hane Mažimel, ćerke Žilijet Binoš i Benoa Mažimela.

Podsetimo, ekskluzivni naslov koji će zatvoriti festival je drama iz 2022. godine „Hronologija nasilja”, višestruko nagrađivanog reditelja Manuela Šapire, koji će takođe biti jedan od gostiju festivala. Autentičnu mušku ulogu u filmu tumači Dali Bensalah (Dali Benssalah) koji je zapažen i po ulozi u pretposlednjem Džejms Bondu: „Nije vreme za umiranje.”

ULAZ NA KOSANČIĆEV VENAC I SILOSE BEOGRAD JE BESPLATAN.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here