U trećem kolu španskog prvenstva Viljareal dvaput vodio na svom “Madrigalu”, Real uzeo bod pogocima velškog igrača, koji je dva žuta kartona dobio za minut u nadoknadi vremena.

Viljareal – Real 2:2 (1:0 Moreno u 12, 1:1  Bejl u 45, 2:1 Gomez u 74, 2:2 Bejl u 86)

Luka Jović je prvi put igrao u Realovom dresu od početka utakmice. U prethodna dva kola ušao je kao rezerva, protiv Selte u Vigu (3:1) u 81. minutu umesto Francuza Karima Benzeme u 82. minutu, a u Madridu protiv Valjadolida (1:1) u 68. umesto Iska. Sada mu je trener Zinedin Zidan ukazao poverenje odmah.

Naš napadač nije imao zrelu šansu, ali je pri kraju prvog poluvremena učestvovao u akciji s nekoliko tačnih dodavanja koja je krunisana izjednačujućim pogotkom za 1:1. U lancu pasova bio je karika koja je petom, što je uvek efektan potez, prosledila loptu na krilo, a zatim je Geret Bejl oštrim centaršutom bio spojen s golom. To je njegov prvi pogodak u španskoj ligi posle 169 dana.

I on je igrao od početka. Taman kada je s još jednim golom nagovestio da se ustalio u formi, poremećenoj i čestim spekulacijama o njegovom odlasku iz Reala ovog leta i nesporazumima sa Zidanom, dobio je zbog nesmotrenosti dva žuta kartona za kratko vreme.

Jović je bio u igri do 68. minuta. Umesto njega ušao je Hrvat Luka Modrić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here