Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je na sednici predsedništva Srpske napredne stranke glasala da SNS sama formira vlast sa manjinama.

Brnabićeva je rekla da smatra da bi vlada koju bi Srpska napredna stranka formirala sama sa manjinama bila najefikasnija.

Dodala je da postoje dva kandidata za premijera, da je ona jedan od njih, ali da nije na njoj da kaže ko je drugi kandidat.

– To je kandidat iz naše stranke, iza koga bih ja stala u svakom trenutku. To je odlična, fenomenlana osoba, kojoj bih ja u svakom trenutku pružila podršku i to sam rekla i predsedniku Vučiću – rekla je Ana Brnabić.

Predsednica Vlade je rekla kako je Srbija, uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom, u drugom kvartalu ove godine postigla dobre ekonomske rezultate.

– Imali smo fenomenalan prvi kvartal, rast od pet odsto i nikada se nije desilo da budemo najbrže rastuća ekonomija u jednom kvartalu godine. To su istorijske vesti i stvari koje menjaju suštinski nasu zemlju, ljude, naš narod, kao i percepciju naše zemlje”. rekla je Brnabić.

“Srbija ‘rame uz rame’ sa Litvanijom”

Istakla je da je Srbija sada, u drugom kvartalu, “rame uz rame” sa Litvanijom koja je imala manji pad od Srbije.

Rekla je i da se u Srbiji nedovoljno govori o postignutim rezultatima i dodala da je neverovatan uspeh i to što imamo stabilan broj zaposlenih.

– U odnosu na drugi kvartal 2019. godine sada je u Srbiji 1,6 odsto više zaposlenih – istakla je predsednica Vlade.

– To pokazuje koliko dajemo sve od sebe i šta sve možemo i to u ovako teško vreme kada nezapsolenost dramatično raste svuda u Evropi i svetu. U nekim zemljama je dvocifrena, a očekuje se da će ići i do 22, 25 odsto, a Srbija se ovako dobro drži i to je rezultat svega onoga što smo kao zemlja radili od 2014. godine – navela je Ana Brnabić.

Dodala je da je tada Aleksandar Vučić preuzeo ne samo vlast, već i ogromnu odgovornost.

“Sa tugom se sećamo naših žrtava u Hrvatskoj”

– Dan sećanja na zločine nad Srbima u Hrvatskoj u Srbiji se obelezava sa velikom tugom i setom, dok je u Hrvatskoj to najveći nacionalni praznik  – izjavila je Ana Brnabić.

Ona je rekla da se “Oluja” obeležava u Srbiji i Hrvatskoj na dva potpuno različita načina, te da se nalazimo u kompleksnom trenutku i da je pred Srbijom mnogo izazova.

– Danas je težak dan, sutra je takođe težak dan, sećanje na zločine nad Srbima u Hrvatskoj, obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina, kod nas sa velikom tugom i setom. Uvek je teško kada vidite ljude koji su bili u toj koloni, mnogi imaju rođake koji to nisu preživeli – rekla je Brnabić.

Navela je da je sećanje na srpske žrtve u Hrvatskoj počelo da se obeležava tek kada je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu.

– Pre toga nismo se usuđivali da obeležavamo dan sećanja na zočine nad Srbima, pa ni NATO bombardovanje valjda da ne bi povredili one koji su ns bombardovali – rekla je Brnabić koja će večeras sa predsednikom Vučićem u Sremskoj Rači prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja”.

1 COMMENT

  1. Svi vi u vladi niste zaradili plate.Dzabe vas narod placa,niti se sta pitate niti sta odlucujete.Naj obicniji lezilebovici tako da u opste nije bitno ko je na celu i ko sedi u vladi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here