Sedmostruki svetski šampion Formule 1 i vozač Mercedesa Luis Hamilton propustiće predstojeći trkački vikend u Bahreinu usled koronavirusa, a među glavnim kandidatima da ga zamene su dvojica penzinera Hulkenberg i Baton, kao i talentovani Rasel. 

Naime, Britanac je testiran tri puta ove nedelje i svaki test vratio se kao pozitivan, te on neće biti za upravljačem bolida nemačkog proizvođača. Tako je Mercedes prinuđen da pronađe alternativu, a nude se mnoga rešenja.

Prvo i najlogičnije bilo bi da se polaznik Mercedesove akademije Džordž Rasel nađe u kokpitu Luisovog bolida. On jeste trenutno u Vilijamsu, ali ima ugovor sa Mercedesom, koji ga vidi kao velikog talenta i jednog od potencijalnih Hamiltonovih naslednika. Mladi Britanac je pokazao da poseduje izuzetne veštine, ali mogućnosti Vilijamsovog vozila ga onemogućavaju da ostvaruje bolje rezultate.

Bivši prvak sveta u kokpitu Mercedesa Niko Rozberg smatra da bi Raselu trebala da se ukaže prilika u ovoj situaciji.

Ove sezone je više puta uskakao i penzionisani Niko Hulkenberg, koji je ostvarivao sjajne rezultate vozeći za Rejsing point kada su Lens Strol i Serhio Perez bilo onemogućeni da to urade, te se i on navodi kao potencijalna opcija.

Pored njega, tu je i Štofel Vandorn, koji je Mercedesov test vozač za ovu sezonu, pa su tako i njegove šanse veoma velike. On ima iskustva u Formuli 1 s obzirom na to da je od 2016. do 2018. godine bio član Meklarena.

Jedan od bivših vozača se sam ponudio. Legendarni Dženson Baton podigao je dva prsta istakavši ,,da neće mokriti u Hamiltonovo sedište“ ukoliko ga budu pozvali da menja Britanca.

Trkački vikend u Bahreinu počinje treninzima u petak, dok je trka, standardno, u nedelju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here