Novaka žestoko muči povreda: “Dva sata je fizio pokušavao da me osposobi za Karenjo-Bustu!”

0
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković otkrio je posle pobede nad Pablom Karenjo-Bustom u četvrtfinalu Rolan Garosa, da mu se tokom zagrevanja za meč desio peh i da nije znao hoće li moći da igra.

On je tokom prvog seta osećao bolove, to je bilo vidno, ali je malo ko mogao da pretpostavi koliki je problem zaista bio. Na kraju je ipak uspeo da slavi sa 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4 za tri sata i 13 minuta.

– Nisam se dobro osećao pre nego što sam došao na teren. Desile su se neke stvari tokom zagrevanja, morao sam da se pobrinem za neke fizičke probleme, ali što sam više igrao, bolje sam se osećao – rekao je Novak i ponovio da ne želi da umanji značaj dobre igre Karenjo-Buste.

– On je set i po bio bolji teniser i bilo mi je toliko potrebno da bih došao u komfornu fazu i počeo da igram kako umem. Nekoliko poena je napravilo preokret, spasao sam neke brejk lopte u trećem setu i to je presudilo – dodao je srpski as uz konstataciju da su obojica mogla da pobede.

Problemi su bili sa vratom i, činilo se levom rukom. Đoković kaže da je bolno bilo rame, ali nije hteo dalje od toga da priča o stepenu povreda kako ne bi ispalo da traži alibi ili da se žali.

– I dalje sam u žrebu i ne želim previše da otkrivam. Kada mi se telo zagrejalo osećao sam se bolje i bol je bio umanjen – objasnio je Đoković.

Koren celog problema sa vratom seže još mesec i po dana unazad, kada je prvi reket sveta imao problema sa servisom u Sinsinatiju zbog vrata.

– Imao sam peh na zagrevanju (pre meča sa Karenjo-Bustom) i moj fizioterapeut Miljan Amanović i zvanični fizio ATP-a su se time bavili skoro dva sata, pokušavajući da me osposobe za igru. Bilo je “čupavo”, nisam znao hoću li moći da igram, ali na kraju smo uspeli to da rešimo. Ne želim da ulazim previše u detaljisanje, ali ima vremena da se oporavim. Imao sam neke slične situacije u karijeri i taj jedan i po dan je dovoljan. Danas sam se osećao odlično od sredine do kraja meča, bez tih bolova. Nadam se da će biti u redu – zaključio je Đoković.

On će u polufinalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je u četvrtfinalu savladao Andreja Rubljova u tri seta. Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Dijego Švarcman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here