Pixabay.com

Od davanja priznanja u spavaćoj sobi, prilagođavanja određenih poza njenom užitku do usporavanja pokreta – otkrijte šta ženama godi i pojačava njihove seksualne strasti, a vezu čini još boljom!

Momci obratite pažnju…

1. Recite joj to

Oko 42 posto žena tvrdi da je strast najbolji način za otključavanje njihovih najluđih želja u krevetu, pokazala je studija sprovedena na više od 700 žena. Najsnažniji signal da su poželjne i da je njihov partner lud za njima su njegove reči, koje zaista deluju kao afrodizijak. “Kako je ovo dobro”, “Toliko te želim” i “Kako si seksi”, rečenice su kojima ćete situaciju učiniti još napetijom.

2. Uvod diktira celu priču

Predigra za muškarce i žene može imati dvostruko značenje. Dok će je pripadnici jačeg pola doživeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim ženama ona je i najbolji deo celog iskustva. Čak dve od pet žena će doživeti orgazam za vreme predigre, a prekratka uvertira u seks spada u top pritužbe žena na račun ljubavničkih veština svog partnera.

3. Uključite ruke i usta

Tek jedna od pet žena može da doživi orgazam isključivo penetracijom, a većina njih volela bi da njihov partner uspori ritam i da se više služi svojim rukama i ustima, pokazala je australijska studija na više do 19.000 parova. Ona otkriva da više od 90 odsto žena može da doživi orgazam kod ručne ili oralne stimulacije, ali više od 50 posto njih neće tražiti to od partnera jer strahuju da bi to predugo trajalo i stvorilo pritisak.

4. Slušajte

Ukoliko vam partnerka za vreme seksa daje uputstva da želi “nežno” ili “nežnije” to ne znači da treba da prekinete s onim što radite. Erogene zone poput klitorisa sadrže veliki broj nerava, a jak pritisak izaziva iritaciju umesto užitka. Zbog toga treba “pripremiti” teren zagrevanjem, odnosno pokretima koji nisu direktni, poput nežnih poljubaca oko samog područja, a i topli dah i promena pokreta će svakako pomoći.

5. Neke poze su bolje

Seksualni terapeut dr Logan Levkof ističe da je kod odabira poze ključna stimulacija klitorisa. Tako kod misionarske, ispod njene zadnjice možete da postavite jastuke i držite koren penisa što bliže njenim spoljašnjim usnama, te radije koristite kružne pokrete umesto onih “unutra-van”. Ako je ona gore, partner može prstima da oblikuje slovo V i postavi oko penisa kako bi stimulisali klitoris, a kod “doggy style-a” obavezno uključite prste.

6. Optimalni uslovi

Kod seksa na temperaturi od 15 do 20 Celzijusa, oko 40 odsto žena će moći da doživi orgazam. Ali, ako se temperatura u prostoriji povisi na 22 Celzijusa, orgazam će doživeti čak 80 posto njih, pokazalo je holandsko istraživanje. Jedan od najvažnijih detalja je obraćanje pažnje na njena stopala, jer ako su ona hladna, organizam je u stanju odbrane od hladnoće – pa je ženi teško da se opusti.

7. Duže je bolje

Manje od polovine žena će dostići orgazam ako seks traje kraće od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu “Journal of Medicine”. To znači da će kod seksa na brzinu većina muškaraca, ali i retko koja žena doživeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba da kaže hvala, već da najavi kako je kasnije “ona na redu”. Takođe, zapamtite da bi žene seks na brzaka radije kao izuzetak, nego kao pravilo.

8. U pravo vreme

Kao i kod muškaraca, i kod žena postoje fizički simptomi uzbuđenja. Ipak, to ne znači da, ako je sluznica njene vagine vlažna, da je trenutno spremna za seks. Kod žena je pravo vreme tzv. faza rasta, u kojoj klitoris postaje deblji, materica se povlači, a vagina produžuje za oko 2 do 3 cm. Ako forsirate seks može doći do nelagode, pa i krvarenja. Najbolji način je “provera otpora prstom”, tvrde seksualni terapeuti.

9. Strah smanjuje užitak

Prema studiji Instituta Kinsi, žene i muškarci se slažu da je osećaj za vreme seksa bez kondoma znatno bolji, ali ženama je generalno zadovoljstvo bilo veće nakon njegovog korišćenja. Razlog za to je osećaj sigurnosti i zaštite koji omogućava opuštanje. Da bi dostigle vrhunac, žene moraju da budu potpuno opuštene, a to teško mogu ako strahuju od trudnoće.

10. Proširite područje zanimanja

Muškarci greše i ako se isključivo koncentrišu na klitoris i pronalaženje G tačke. Novija istraživanja pokazuju da orgazam za žene proizlazi iz čitavog genitalnog područja – klitorisa, vagine i uretre. Stoga je koncentrisanje na samo jedno područje pogrešno. Osim toga, za većinu žena je najveća erogena zona vrat, pa su poljupci tamo vrlo dobar način da je uzbudite.

11. Dobra pitanja

Očajavanje i pritisak su ubice želje za seksom, pokazala je studija Instituta Kinsi prema kojoj žene koje se opterećuju time hoće li doživeti orgazam manje uživaju u seksu, ali ga i manje žele. Zbog toga muškarci ne bi trebalo da postavljaju pitanja poput “jesi li”, “treba li ti još dugo” i slično, već radije da čitaju njene fizičke signale i pitaju nešto tipa “sviđa li ti se to”, “da nastavim”, “šta ti prija”.

12. Preuzmite deo posla i van kreveta

Ako su preopterećene poslom, žene imaju manje želje i energije za seks, a neuredan dom svakako je smetnja u postelji. Većina žena priznaje da su u mnogo boljem raspoloženju za seks ako ih dočeka čista sudopera, složena odeća i pospremljen krevet – koji će onda rado ponovo “unerediti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here