EPA-EFE
Strahinja Pavlović

Minimalna pobeda Brazila nad Švajcarskom bila je jedna od retkih dobrih vesti za Srbiju tokom Mundijala u Kataru, ali na tu jednu stižu dve loše. Posle sjajnog defanzivca Strahinje Pavlovića koji se povredio protiv Kameruna, u javnosti se pojavila i fotografija stopala Sergeja Milinković-Savića, koja izgleda jezivo!

Herojski je zaista Sergej odigrao do kraja utakmicu sa Kamerunom (3:3) u kojoj je postigao gol, a mogao je i drugi, ali je njegov pokušaj lob udarca završio preko gola Epasija.

Tokom brojnih duela sa borbenim Kameruncima, srpski vezista je zadobio više jakih udaraca, zbog čega mu je stopalo otečeno. Vidi se i priličan krvavi podliv. Nije poznato da li će Sergej Milinković-Savić biti spreman za meč odluke koji je zakazan za 2. decembar protiv Švajcarske od 20 časova, gde pobeda po svoj prilici vodi Orlove u nokaut fazu.

Kada je u pitanju Strahinja Pavlović koji je maestralno komandovao poslednjom linijom, on je preventivno zatražio izmenu u 56. minutu zbog bola u primicaču. Ispostavilo se da Srbija nije bila isti tim bez talentovanog štopera Salcburga.

Od trenutka kada je izašao, a ušao Stefan Mitrović, odbrana više nije delovala tako kompaktno i sigurno, što potvrđuju i dva gola u rasponu od dva minuta u periodu od 64. do 66. minuta, kada su Abubakar i Čupo-Moting pogađali mrežu Vanje Milinkovića-Savića.

Ipak, Strahinja koji je i krvario za Srbiju na Mundijalu u duelima sa Brazilcima, poručuje da se nada da će biti spreman za derbi sa Švajcarcima.

– Verujem da hoću. Imaću dodatne preglede i snimanja. Zatezala me je prepona i pre meča sa Kamerunom. Nikada ranije nisam imao problem sa primicačem. Nadam se da nije nešto ozbiljno i da ću biti spreman za Švajcarce. Osećam sam posle Brazila bolove i mislio sam da ću moći da igram svih 90 minuta, ali sam odlučio da tražim izmenu kada je počelo da me preseca. Rekao sam selektoru da ne mogu da izdržim do kraja. Rekao sam mu da je to to i da moram da izađem, da je bolje da se odmorim. Imali smo 3:1, mislio sam da ne mogu više da pomognem ekipi – rekao je Pavlović.

Ostaje da se vidi da li će lekari uspeti da oporave Strahinju i Sergeja za ono najvažnije što sledi 2. decembra u Dohi na Svetskom prvenstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here