pixabay.com
Plaža na Skijatosu

Kod dve žene iz Srbije koje su otišle prvim letom na Skijatos potvrđeno je prisustvo Covid-19, nezvanično je potvrđeno za b92.net. Obe žene se dobro osećaju i za sada nemaju simptome bolesti. Grčke vlasti su ih smestile u kovid hotel Aris koji ima svrhu karantina za obolele i obe će sutra biti ponovo testirane.

Žene su, kako saznaje B92, došle letom čiji je zakupac bila srpska agencija “Odeon World Travel”.

– Mi jesmo bili nosioci, odnosno zakupci leta za ostrvo Skijatos, ali su pored naših putnika tu bili i putnici četiri druge agencije. Ne znam za njihove, ali od naših gositiju niko nije zaražen – rekao je generalni direktor agencije Odeon Mirko Bauk.

Inače, prema pisanju više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od tamošnjih aerodroma, a pet lica bilo je pozitivno: po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

Podsetimo, jedna porodica iz Beograda je već deportovana iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na koronavirus.

Sa porastom broja turista koji stižu u Grčku raste i broj zaraženih. Juče su od 28 otkrivenih novozaraženih, njih 13 bili turisti koji su ušli u Grčku.

Podsetimo, prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu, a nemaju teže simptome, trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana. U suprotnom idu u bolnicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here