Dvejn Džouns potpisao za crveno-bele

0

Džouns je rođen 1983. godine, igra na poziciji centra, visok je 211 centimetara, a težak 114 kilograma.

 

Amerikanac je ovo leto proveo u kampu San Antonija ali nije uspeo da se nametne i ponovo zaigra u NBA ligi, pa se vrati u Evropu u Crvenu zvezdu.

 

Džouns je prošle sezone branio boje turskog Efes Pilsena ali je odigrao svega dve utakmice.

 

Novi centar Crvene zvezde snažan je igrač, koji je u karijeri igrao za Florida Flejm (2005/06), Boston Seltiks (2006), Klivlend Kavalirs (2006/08), Efes Pilsen (2008), Šarlot Bobkets (2008), Ajova Enerdži (2009), Ajdaho Stampid (2009), Ostin Toros (2009).

 

Trener Crvene zvezde Aco Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa Džonsom, od kojeg očekuje da učvrsti igru u reketu na oba kraja terena.

 

"Sa Džonsom i Štimcem moći ćemo da pariramo i timovima koji imaju veoma kvalitetne ‘petice’, a nadam se da će Kikanović moći više da pruži kao ‘četvorka’, jer na prethodnih nekoliko utakmica nije odigrao onako kako se od njega očekuje",  izjavio je strateg crveno-belih i dodao:

 

"Džons je igrač koji dobro trči kontre i dobar je skakač. Može da pokupi sedam do deset lopti po utakmici i to je ono što nama treba. Nema neki šut sa poludistance, ali je pod košem sasvim solidan u realizaciji. Uz to ubacuje 70 odsto slobodnih bacanja, što će biti značajno ako se čuvari opredele za česte faulove", zaključio je Petrović.
 

Pre Džounsa na Mali Kalemegdan došli su Vuk Radivojević, Bugarin Filip Videnov i Amerikanac Moris Bejli.   

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here