Član konzervativne američke grupe dobio je otkaz nakon što je na studenstkom samitu, na kojem se obratio američki predsednik Donald Tramp, emitovao preko projektora izmenjenu verziju predsedničkog pečata, na kojem se umesto jednoglavog, nalazi dvoglavi orao, sličan onom na ruskoj zastavi. 

Bi-Bi-Si ističe da se dvoglavi orao nalazi i na zastavama Srbije, Albanije i Crne Gore, ali ocenjuje da navedena verzija pečata najverovatnije odnosi na Rusiju, imajući u vidu da su Trampov mandat obeležili odnosi sa Moskvom i predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

To, međutim, nije jedina razlika u odnosu na originalnu američku verziju – umesto da orao drži 13 strela, koje predstavljaju 13 prvobitnih država, u njegovim kandžama nalaze se palice za golf što deluje kao oda ljubavi predsednika prema tom sportu.

Takođe, umesto maslinove graničice, u desnoj kandži orao drži svežanj novca, napominje Bi-Bi-Si.

Predstavnik grupe “Turning Point USA” rekao je za Vašington post da je reč o grešci, koja je usledila zbog užurbane pretrage preko interneta.

Incident se dogodio kada se američki predsednik popeo na binu na samitu, nakon što je emitovan 12-ominutni video snimak o Trampovom putu do Bele kuće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here