Milan je protivnik za naše navijače i mnogo bi nam značilo ukoliko bismo mogli da igramo pred publikom, rekao je danas počasni predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić.

Crveno-beli će u šesnaestini finala Lige Evrope igrati protiv Milana, odlučeno je žrebom u Nionu. Prvi meč je na programu 18. februara na Marakani, dok će sedam dana kasnije biti odigran revanš.

– Pre početka žreba za šesnaestinu finala Lige Evrope rekao sam da su svi potencijalni protivnici teški. To su klubovi koji imaju fenomenalne rezultate u svojim zemljama, koji su ih doveli do takmičenja u Evropi. Što se tiče Milana, radi se o velikom klubu, ove godine su u usponu u italijanskom fudbalu, posle nekoliko godina u kojima nisu imali dominantnu ulogu. Protivnik je za naše navijače, ali i za Evropu veliko ime. Mnogo bi nam značilo ukoliko bismo mogli da igramo pred publikom – rekao je Džajić za klupski sajt.

Treća Zvezdina zvezda ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da šef stručnog štaba Dejan Stanković odlično poznaje italijanski fudbal i upravo taj podatak smatra kao veliku prednost.

– Što se tiče samog ishoda rano je da se govori o tome. Crvena zvezda se sastajala sa Milanom i pružala dobre partije, svi se sećaju tih utakmica. Najbitnije u ovom trenutku je da se smo u šesnaestini finala Lige Evrope i prisutni među najvećim evropskim ekipama. Igračima će mnogo značiti ovakve utakmice u kojima stiču iskustvo – rekao je Džajić.

Prednost je što je šef stručnog štaba Dejan Stanković toliko godina proveo u italijanskom fudbalu, koji odlično poznaje, naveo je Džajić.

– Sigurno da će učiniti sve da Crvena zvezda bude dostojan rival Milanu. Fudbal je na ovim prostorima uvek u hendikepu u odnosu na evropski, s obzirom na velike pauze. Verujem da će Dejan Stanković na pravi način pripremiti ekipu i spremno dočekati utakmicu – zaključio je Džajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here