EPA/Clemens Bilan
Džef Bezos

Izvršni direktor i osnivač kompanije „Amazon“, Džef Bezos, posle 20 godina napušta kompaniju, ali će, kako se navodi biti vladar iz senke. Svoju titulu izvršnog direktora Bezos će predati Endiju Džesiju.

Iako odlazi sa mesta generalnog direktora “Amazona”, Džef Bezos će i dalje imati ogromnu moć u kompaniji, iz koje su još u februaru najavili da će Bezos sa funkcije izvršnog direktora, posle 20 godina, preći na poziciju izvršnog predsednika, jer želi da provodi više vremena na svojim drugim projektima, uključujući Vašington post, svemirsku kompaniju “Blu Oridžin” i filantropiju.

Džef Bezos će i dalje imati ogroman uticaj na “Amazon” u godinama koje dolaze, zahvaljujući tome što je najveći pojedinačni deoničar, i dugogodišnji mentor dolazećeg generalnog direktora, Endija Džesija.

– Verovatno će i dalje biti uključen u poslovanja kompanije, ali se neće fokusirati na svakodnevne stvari, već će se usredsrediti na nove proizvode i usluge kompanije – istakao je Danijel Elman, globalni tehnološki analitičar u Kompaniji „Nucleus Research”, koja se bavi istraživanjem tržišta.

Činjenica da najbogatiji čovek Kompanije „Amazon”, neće biti na njenom čelu, može da doprinese još većem uspehu u poslu, jer je u prethodnom periodu na Bezosa bilo žalbi od strane poslanika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here