EPA/JEROME FAVRE

Čuvena filmska zvezda Džeki Čen obećao je da će dati milion juana (oko 140.000 dolara) za razvoj vakcine protiv koronavirusa koji je pogodio kineski grad Vuhan, a kasnije počeo da se širi svetom.

– Nauka i tehnologija su ključni za prevazilaženje virusa. Verujem da mnogi ljudi razmišljaju kao i ja, i nadam se da će se protivotrov što pre razviti. Sada imam “naivnu” ideju. Bez obzira na to koji pojedinac ili organizacija razviju protivotrov, želim da im zahvalim sa milion juana – izjavio je glumac.

Čen je rekao da se njegova najava ne odnosi na novac, naglašavajući da ne želi da vidi svoje sunarodnike kako se “na smrt bore protiv virusa, kada bi trebalo da uživaju u životu”.

Glumac je takođe rekao da je donirao novac za medicinske maske i zaštitna odela, koja su potrebna zemlji.

U međuvremenu, Svetska zdravstvena organizacija objavila je globalno vanredno zdravstveno stanje zbog infekcije izazvane novim koronavirusom.

Novi virus prvi put je otkriven u centralnom kineskom gradu Vuhanu, koji se nalazi u provinciji Hubej u decembru 2019. godine i od tada se proširio u više od 25 zemalja. Do sada je zaraženo više od 37.500 osoba, od kojih je umrlo 813.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here